hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP'li vekilden polise "kan" çıkışı

    BDPli vekilden polise kan çıkışı
    expand

    Batman'da Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitingin ardından M Tipi Cezaevi'ne yapılmak istenen yürüyüşe polisin izin verilmemesi üzerine BDP Batman Milletvekili Ayla Atak Ata, polis müdürüne tepki gösterdi.

    Batman'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlendi.

    Mitinge BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, ile çoğunluğu erkeklerden oluşan yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

    Kışanak, mitingde yaptığı konuşlama amaçlarının kadınların özgürlüğü olduğunu belirterek, "Kadın özgür olmadan toplum da özgür olamaz. Bu kapkaranlık maskeliler, Kürt halkına yapılan bir zulmün sembolüdür. Biz artık bu karanlık maskelilerle mücadele etmek istemiyoruz. Özgürlük için alanlardayız, ancak karanlık maskeliler bizi tepelerden izliyor, çekim yapıyor. Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

    Sazlı sözlü geçen ve halayların çekildiği mitingin ardından aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu yaklaşık 500 kişi, 3 kilometre mesafedeki Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne yürüyüşe geçti.

    "Kandan besleniyorsunuz"

    Cezaevindeki kadınları selamlamak için yürüyüşe geçen kalabalığa önlem alan polis izin vermeyip, yolu çevik kuvvet ekipleri tarafından kesti.

    Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Milletvekili Ata, Emniyet Müdür Yardımcısı Semih Teymur ile tartışıp tepki gösterdi. Ata, "Amacınız kadınların burnunu kanatmaksa kanatın. Bunu ilk kez de yapmayacaksınız. İşiniz gücünüz kan. Alıştınız kana. Kandan besleniyorsunuz. Bırakın, insanlar cezaevi önüne gitsin, tepkisini göstersin. Miting yapıldı, bırakın insanlar düşüncelerini meydanlarda anlatsın. Burada 5 dakika oturup bu engellemeyi protesto ediyoruz" dedi.

    Ata'nın sözleri üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Semih Teymur da, "Ayla hanım, lütfen bağırmayın. Ezilmemeniz, taşkınlığın yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Birbirimize karşı anlayışlı olalım. Kimsenin kandan beslendiği falan yok" dedi.

    Bunun üzerine kadınlar yaklaşık 5 dakika oturma eyleminde bulunduktan sonra dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow