hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trans bireyin davasında başkana uyarı

    Trans bireyin davasında başkana uyarı
    expand

    Bursa'da Gökkuşağı Derneği Başkanı Transseksüel Öykü Evren'in, dernek üyeleri için açtığı kafeteryanın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından kapatılması üzerine açtığı davada mahkeme, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'ın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına karar verdi.

    Kısa adı Gökkuşağı Derneği olan Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren'in 2008 yılında açtığı 'Gülüm' adlı kafeterya ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Benzer durumdaki diğer kafeteryaların ruhsatsız olarak çalıştırıldığını ifade eden Öykü Evren, çifte standart uygulandığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Dönemin Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Başkan Yardımcıları Bayram Vardar, Metin Çağlar, İmar ve Şehircilik Şube Müdürü Yusuf Kılınç, Ruhsat Denetim Şube Müdürü Kenan Kır, Zabıta Müdür Vekili Süleyman Çabuk, Osmangazi Belediye Zabıta Müdürü Vahap Işık, Zabıta Komiseri Adil Pehlivan, zabıta memuru Beytullah Seferber hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Mazeret bildirmeden duruşmaya katılmadılar

    Bursa 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar katılmazken, diğer tutuksuz sanıklar katıldı.

    Mahkeme bir önceki duruşmalarda çıkartılan davetiyelere rağmen mazeret bildirmeden duruşmaya katılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'ın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow