hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evlerinden çıkamaz oldular

    Evlerinden çıkamaz oldular
    expand

    Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Alkan Köyü'nde, özel bir firmanın jeotermal çalışması yaptığı bölgede geçtiğimiz cumartesi günü başlayan sıcak su fışkırması dördüncü patlamayla devam etti. Köylüler evlerinden çıkmaya korkuyor, bağ alanlarına gidemiyor. Fışkırmayı durdurabilmek için Amerika'dan teknik ekip bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk fışkırmada yaklaşık 20 metre yükseğe fışkıran su, dördüncü patlamada şiddetini daha da artırarak yaklaşık 50 metreye çıktı. Güvenlik şeridi alanı daha da genişletildi. Jandarma tarafından Alkan Köyü Camii hoparlöründen köylülerin patlama alanına gitmemeleri yönünde uyarılar yapıldı.

    İlk kuyu geçtiğimiz Cumartesi günü patladı. İkinci pazartesi, üçüncü dün yaşanırken ve en yüksek patlama bu gün saat 14.00 sularında yaşandı. Sondaj kuyusuna 100 metre uzaklıkta patladı. Zaman zaman 50-60 metre yüksekliğe fışkıran sıcak su çevrede bulunan bağ alanlarını ve meyve ağaçlarını kuruttu, bahçeleri kuruttu. Köylüler bağ alanlarına gidemezken, evlerinden çıkmaya da korktuklarını, hatta patlamaların köye kadar gelmesinden korktuklarını söylediler.

    Alkan Köyünde yaşayan Davut Ildız, "Patlamaların köye kadar gelmesinden korkuyoruz. Zaten çatlamalar köye doğru yaklaşıyor. Bölgeye gelmeye korkuyoruz. Bağlarımızı işleyemiyoruz, çaresiz kaldık, bir an öce çözüm üretilmesini istiyoruz." dedi.

    Piyadeler Belediye başkanı Ali Demir, sondaj kuyusunda 1011 metrede borulama esnasında kaçan kaçak gaz sonucu meydana gelen patlamadan sonra dördüncü patlama yaşandı. Sondaj ekipleri ilk günden bu yana kapatma çalışmalarını sürdürüyorlar. Ancak bir sonuç alınamadı. Şimdi Amerika'dan teknik eleman istendi. Onları bekliyoruz. Kapatma çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. Olası bir patlamaya karşı köylüler ve çevrede bağı bulunan üreticiler köy camii hoparlöründen uyarıldı. Bölgeye gitmemeleri istendi. Çalışmalar sürdürülüyor." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow