hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tacizden tutuklanan müdüre tahliye

    Tacizden tutuklanan müdüre tahliye
    expand

    İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi, kadın memurlara cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 28 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır'ın tahliyesine karar verdi.

    Mahkeme, "cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlamalarına ilişkin hakkında iddianame hazırlanan ve tutuklanan Çalışır'ın avukatınca sunulan, "tutukluluğa itiraz ve tensiben tahliye edilme" talepli dilekçeyi değerlendirdi.

    İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın, "cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlamalarına ilişkin Çalışır'ın 28 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle hazırladığı iddianamenin kabulüne karar veren ve dava kapsamında ilk duruşma gününü 22 Ekim olarak belirleyen hakim Halil İbrahim Çelebi, kaçma şüphesinin bulunmayışı, mağdurların şikayetçi olmayışı ve mahkumiyet halinde verilecek cezanın süresini göz önüne alarak, iki gün önce tutuklanan Çalışır'ın tahliyesini kararlaştırdı.

    İddianamede, Çalışır'ın, "görevindeki nüfuzunu kötüye kullanarak birden çok kez cinsel saldırı" suçundan 3 yıl 9 ay ile 18 yıl 2 ay arasında ve 2 kez "görevindeki nüfuzunu kötüye kullanarak birden çok cinsel taciz" suçundan da 11,5 ay ile 10,5 yıl arasında olmak üzere toplam 4 yıl 8,5 ay ile 28 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow