hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Gazetecilere Özgürlük" için yürüdüler

    Gazetecilere Özgürlük için yürüdüler
    expand

    Gazetecilere Özgürlük Platformu üyesi bir grup, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istemiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı.

    Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan ve üzerinde tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar açan protestocu grup, sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

    Burada grup adına açıklama yapan gazeteci Ahmet Şık, basının sansürle karşı karşıya kaldığını ve sindirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

    Bu amaca ulaşmak için Oda TV davasının başlatıldığını ve KCK operasyonlarının yapıldığını ileri süren Şık, "Haber yapmak, haber kaynağıyla temas etmek, haber merkezindeki yöneticiyle haber hakkında konuşmak, gazeteci meslektaşla haber alışverişinde bulunmak, telefonda haber konuşmak, internette haber okumak, e-maille soru sormak, bir arkadaşla fikir teatisinde bulunmak, bunların hepsi savcıya göre suç" dedi.

    Şık, tutuklu gazetecilerin haklarını her platformda savunacaklarını ve tüm davaların yakın takipçisi olacaklarını kaydetti.

    Gruba destek veren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise siyasi olarak son derece fırtınalı süreçlerden geçerken toplumun bütün katmanlarında olduğu gibi basın üzerinde de baskı kurulduğunu, toplumu teslim alabilmenin ilk şartının medyayı teslim almaya çalışmak olduğunu söyledi.

    Siyasetin yargı üzerindeki vesayetinin kalkması gerektiğini ifade eden Demirtaş, yargıçların bağımsızlığının, savcıların ve savunmanın yargı sürecine katılımının bağımsız bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

    Demirtaş, Van'da düzenlenen KCK operasyonlarıyla ilgili olarak da belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

    Gruptakiler, açıklamaların ardından dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow