hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli muhaliflerde lider değişikliği

    Suriyeli muhaliflerde lider değişikliği
    expand

    Suriyeli muhaliflerin biraraya geldiği en önemli çatı örgütlerden Suriye Ulusal Konseyi liderini değiştiriyor. Burhan Galyun'un halefi olarak ön plana çıkan isim Abdülbasit Seyda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'nin Dostları Grubu, Suriye Ulusal Konseyi'ni muhatap olarak kabul ediyor. Liderleri Burhan Galyun'un Suriye muhalefetini temsilen dünya liderleriyle masaya oturduğu İstanbul toplantısından kısa bir süre sonra lider değişimine gidiyor.

    İstanbul'da yapılan toplantıların sonunda, yeni konsey başkanı belli olacak. Öne çıkan isimlerden biri Kürt kökenli Abdülbasit Seyda. Kürt grupların, etnik kimlik atıflarının yetersiz kaldığı iddiasıyla zaman zaman uzaklaştığı Suriye Ulusal Konseyinde, Kürt bloğunu temsil eden isimlerden biri.

    Konseyin yönetim kadrosundan Basma Kodmani, Suriye Ulusal Konseyi'ndeki değişimin lider ismiyle sınırlı kalmayacağını söyledi.Suriye Ulusal Konseyi, bir yandan da, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusunda 7. Madde çerçevesinde karar alması için destek arayışında.

    Suriye Ulusal Konseyi, yeni liderlik yapısıyla, 15-16 Haziran'da muhalif grupları buluşturacak toplantıya hazırlanacak. Toplantıya uluslararası diplomatik katılım da olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow