hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Faruk Çelik'i şok eden küfür!

    Bakan Faruk Çeliki şok eden küfür
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulucami'de düzenlenen tören sonrası karşısına çıkan seyyar tespih satıcısının küfürlü konuşmaları karşısında şoke oldu.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulucami'de Bursa Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim'i usulüne uygun okuma ve verimli din hizmeti sunmak üzere düzenlenen kursun 'Aşare, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimine' katıldı.

    Cami çıkışında Bakan Çelik'in yanına gelen bir 50 yaşındaki seyyar satıcı Fezali Çelik, "Başkanım bir şey diyebilir miyim?" dedi.

    Kendisinin 'Başkan geliyor, başkan geliyor, kaldırın diyorlar' denilerek seyyar satış yaptığı yerden uzaklaştırıldığını söyleyen seyyar satıcı, "En son ben isyan ettim. Başkanın ananı s... dedim" diye konuştu.

    Bakan Faruk Çelik de "Hangi başkan?" dedi; ardından küfürlü konuşan işi için "Kim bu ya?" diye sordu.

    Seyyar satıcı, elindeki tespih iplerini yere vurarak isyanını sürdürürken Bakan Çelik'e şunları söyledi: "Kendim özürlüyüm. Mürseller'den tanıyorum seni. Bıktım, isyan ettim. Evimi yıktılar. Kış kıyamet eşyalarımın üstüne yıktılar evimi. İp satıyorum ip. Banka kredi verdi bana. Seni Mürseller'den tanıyorum başkanım. P..'lik mi yapayım? Ne yapacağım başkanım. Ne olacak benim halim. İsyan ettim. Kendimi mi öldüreyim? Bunaldım. Allah rızası için bir şey yapın. Yardımcı ol. Aç duruyorum aç."

    Hastaneye sevk edildi

    Adının Fezali Çelik olduğu ve seyyar tezgah açıp tespih sattığı öğrenilen bu kişi, polis memuru ve zabıtalar tarafından Bakan Çelik'in yanından uzaklaştırıldı. Fezali Çelik daha sonra ifadesinin alınması için polis merkezine götürdü.

    Yüzde 40 oranında özürlü olan ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Fezali Çelik'in Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, "Bir anlık kızgınlık sonucu küfür ettim. Bin kere pişmanım" dediği öğrenildi.

    Hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan işlem yapılan Fezali Çelik, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

    Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edilen yüzde 40 oranında özürlü olan ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Fezali Çelik'in yaptığı davranışın hastalığından mı kaynaklandığı yoksa bilinçli olarak mı yaptığının belirlenmesi amacıyla Devlet Hastanesi Psikyatri servisine gönderilmesi kararlaştırıldı.

    3 hafta kontrol altında tutularak, incelenecek olan Fezail Çelik hakkında hastanenin verdiği rapora göre işlem yapılacağı bildirildi. Karar üzerirne Fezali Çelik, polis eşliğinde hastaneye götürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow