hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim merkezinin temelinde 6 mezar!

    Eğitim merkezinin temelinde 6 mezar
    expand

    Muş'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılacak Mesleki Eğitim Merkezi'nin temelinin kazılması sırasında yan yana 6 mezar bulundu.

    Hürriyet Mahallesi'nde eski olduğu için yıkılan Öğretmenevi'nin yerinde Mesleki Eğitim Merkezi yapılması için çalışma başlatıldı.

    Binanın temeli için iş makinesiyle kazı yapılırken insan kemiklerine rastladı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine kazı çalışmasına ara verildi.

    İnşaat alanına gelen polisler, insan kemiklerinin bulunduğu bölgede çalışma yaptı. Temel kazının olduğu yerde 6 mezar olduğunu tespit eden uzmanlar, toplanan kemikleri Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

    Yüklenici firma yetkililisi Selim Akarsu, iş makinesi operatörünün haber vermesi üzerine inşaatı durdurduklarını ve önce bir insana ait kafatası bulduklarını belirtti.

    Akarsu, mezara benzeyen bölümde de kemiklerin olduğunu görünce durumu polise bildirdiklerini anlattı.

    Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise bulunan insan kemikleri konusunda İl Müftüsü ve Belediye Başkanı AK Parti'li Necmettin Dede ile görüştüklerini bildirdi.

    Ali Tatlı, "Yapılan incelemede, mezarların, Müslüman kişilere ait olduğu belirlendi. Polisin incelemesinin ardından burada bulunan kemikleri İslami usullere göre Taşo Mezarlığı'na defnedeceğiz. Kemiklerle ilgili incelemenin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.
    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow