hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte polisin yeni silahı!

    İşte polisin yeni silahı
    expand

    Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin, 'açılır cop'un öncelikle ses efektleriyle ve görüntüyle profesyonelce kullanıldığında, herhangi bir güç kullanımına gerek kalmadan saldırganın kendisine ve çevresine zarar vermesini engellediğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haliç'te bulunan Motosikletli Polis Timleri Merkezi'nde, "açılır cop"un tanıtımı töreninde konuşan Taştekin, vatandaşların öncelikle can güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yapan polisin, her alanda eğitimine ağırlık verdiklerini anlattı.

    Polisin, kullandığı bütün cihazlarıyla ilgili eğitim aldığını kaydeden Taştekin, "Bir müddet sonra kullanımına geçecek olduğumuz, 'açılır cop', öncelikle ses efektleriyle ve görüntüyle profesyonelce kullanıldığında, her hangi bir güç kullanımına gerek kalmadan saldırganın kendisine ve çevresine zarar vermesini engelliyor" dedi.

    Copun kullanımına başlamadan önce bu alandaki eğiticileri yetiştirdiklerini kaydeden Taştekin, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de 25 eğitimcimizi yetiştiriyoruz. 4 gün süreyle, öncelikle belirtilen 'açılır cop'un insanlarımızın güvenliği için uzmanca nasıl kullanılacağı konusunda eğitim veriyoruz. Bu teçhizatın özelliği, ses efektleriyle ve görüntüsüyle saldırganı caydırıcı özelliği bulunması. Taşınabilir, kolay ulaşılabilir olması ve en önemli özelliği de sorun ortadan kalktıktan sonra kapatılmak suretiyle tahrik unsurunun önüne geçilmesidir. Açılır coplar düğme sistemiyle, burgu sistemiyle ve vurgulu sistemle çalışacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk etapta yaklaşık 6 bin adet alınarak personele dağıtılacağını ve mutlak surette eğitim almış personel tarafından kullanılacağını kaydeden Taştekin, şunları söyledi: "AB'nin tamamında, ABD ve 118 tane ayrı ülkede polis tarafından kullanılan bu cop, öncelikle bireysel ve psikopati olaylar dediğimiz kesici ve delici aletle kendisine ve çevresindeki insanların hayatına kast eden, zarar veren saldırganların etkisiz hale getirilmesi için kullanılacak. İnsanlarımızın can güvenliğini sağlarken teşkilatımızın fiziksel modernizasyonu da son derece önemli. Polisin asli amacı kesinlikle birinin canına zarar vermek değildir. Tam tersine en az zararla ve hatta hiç zarar vermeden bunun kullanılmasıdır." Daha sonra cop, eğitim almış bazı polisler tarafından uygulamalı olarakbasın mensuplarına gösterildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow