hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kavga ihbarına giden polislere ateş açıldı

    Kavga ihbarına giden polislere ateş açıldı
    expand

    Diyarbakır’da kavga ihbarına giden resmi polis aracına, teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlk ateş sırasında 2 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı.

    Olay bugün saat 21.50 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Dağkapı Mevki'indeki Devlet Hastanesi Kavşağı'nda meydana geldi.

    Kavga ihbarı üzerine bölgeye giden resmi polis aracını kavşakta dönüş yapmak için yavaşladığı sırada, teröristlerce uzun namlulu otomotik silahlarla ateş açıldı.

    Saldırıda ekip otosunda bulunan 2 polis ile yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

    Saldırganlar olay yerinden kaçarken, yaralılar olay yerine gelen meslektaşları tarafından hemen bölgede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

    İlk tedavileri burada yapılan ve hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen yaralı 2 polis ile 1 vatandaş Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

    Kurşunların yaralı polislerden birinin el ve ayaklarına isabet etti. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nden yapılan anons üzerine polisler kan vermek üzere hastaneye akın etti.

    Saldırının ardından olay yerinden ellerindeki uzun namlulu silahlarla yaya olarak kaçan teröristleri yakalamak için Diyarbakır Polisi geniş kapsamlı operasyon başlattı.

    Diyarbakır'ın tüm giriş ve çıkışları tutulurken, saldırganların kaçtığı tahmin edilen Fiskaye Şelalesi ve Heyvel Bahçeleri Mevkii çember altına alındı. Özel Harekat Polisinin de katıldığı operasyonlar sürdürülüyor.

    Saldırının yaşandığı bölgede yapılan araştırmada uzun namlulu silaha ait çok sayıda boş kovan bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow