hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK'ten bütünleme müjdesi

    YÖKten bütünleme müjdesi
    expand

    YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, 3.5 milyon üniversite öğrencisine müjde verdi. Çetinsaya, "Tüm öğrencilere bütünleme hakkı veriyoruz" dedi. Bu kararla bütünleme sınavını uygulayan ve uygulamayan üniversite ayrımı ortadan kalkmış oldu. Yaz okulları ise kaldırılmayacak.

    Çetinsaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada 2011-2012 Akademik yılından itibaren tüm üniversitelerimizde geçerli olacak bütünleme hakkı kararının öğrencilerde hayırlı olmasını diledi.

    Çetinsaya'nın yaptığı açıklamalar şöyle:

    - Yükseköğretim Forum sayfasına sizlerin göndermiş olduğu mesajlar ve üniversiteler bölge toplantılarında dinlediğim tüm öğrencilerden gelen talep üzerine bütünleme hakkını tüm öğrencilerimize vermiş bulunmaktayız.

    - YÖK Başkanı olarak, öğrencilerin yaz okullarına mahkum edilemeyeceğine, bütünleme sınavlarının tüm öğrencilerimizin hakkı olduğuna inanıyorum.

    - 2011-2012 Akademik yılından itibaren tüm üniversitelerimizde geçerli olacak bu kararın öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim.

    - Sevgili gençler, bildiğiniz üzere bir süre önce sizlerden gelen talep doğrultusunda 2. öğretim yaz okulu ücretlerini 1. öğretimle eşitledik.

    Çetinsaya, bütünleme hakkının tüm öğrencilere tanınacağını belirterek, ''Bu kesinlikle yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmiyor, sadece bütün öğrenci arkadaşlarımın bütünlemeye girmek istemelerinin doğal bir hak olduğunun tescili anlamına geliyor'' dedi.

    ÖĞRENCİLERDEN YÖK'E 9 "BÜTÜNLEME" SORUSUNA YÖK'TEN CEVAP GELDİ... TIKLA

    YÖK de konuyla ilgili bir resmi bir açıklama yaptı:

    Final sınavından sonra bütünleme

    Yükseköğretim Kurulu tüm üniversitelerde final sınavından sonra ‘bütünleme’ sınavı yapılmasına karar verdi.  

    Öğrenci ve akademisyenlerin sıklıkla gündeme getirdiği ve uygulamada üniversiteler arasında farklılık gösteren ‘bütünleme sınavları’ konusu YÖK Yürütme Kurulunda değerlendirilerek karara bağlandı.

    Bütünleme sınavında ayrım kalktı

    Kurulun 19.06.2012 tarihli oturumunda 2547 sayılı kanunun 44. Maddesinin ‘b’ bendine dayandırılarak alınan karara göre, ‘yıllık veya yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm yükseköğretim kurumları 2011-2012 yılından itibaren final sınavları sonrasında bütünleme sınavları yapacak’.

    Geçtiğimiz günlerde birinci ve ikinci öğretim için yaz okulu ücretlerinin eşitlendiğini duyuran Yükseköğretim Kurulu, aldığı bu kararla ‘bütünleme sınavlarını’ uygulayan ve uygulamayan üniversite ayrımını ortadan kaldırmış oldu.

    Engellilere de müjde verdi

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya ayrıca, "Bu sene engelli öğrencilerimiz için yükseköğretim harçlarında indirim talep ettik" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow