hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahkemenin kapatılmasını protesto ettiler!

    Mahkemenin kapatılmasını protesto ettiler
    expand

    Türkiye'de yargı tartışmaları, mahkemelerin kapatılması ve yetkilerinin sınırlandırılması konularında tüm hızıyla sürerken Ardahan'ın Çıldır ilçesinde ilginç bir protesto gerçekleşti. Adliye Sarayı'nın kapatılması, ilçe halkının da katılımıyla aşıklar tarafından sazlı- sözlü eylemle protesto edildi.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yaz kararnamesi ile Türkiye genelinde iş yükü az olduğu gerekçesiyle kapatılmasına karar verilen 148 ilçe adliyesinden biri olan Çıldır'da, vatandaşlar kararı protesto için bir araya geldi.

    Hükümet Konağı önünde ellerinde "Suçumuz suçsuzluk", "Devletimi, adaletiyle istiyorum", "Adliye gidiyor sırada ne var?" yazılı pankart ve dövizlerle toplanan yaklaşık bin kişi, kararı eleştirdi. Çıldır Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Aygün ile sivil toplum örgütü üyelerinin de katıldığı eyleme aşıklar da sazları ile eşlik etti.

    Belediye Başkanı Nurettin Aygün, yaptığı konuşmada, "Buradan tüm dünyaya çığlık atıyoruz. Bizler ilçe halkı olarak yas içerindeyiz. Bizlerden bu hizmeti almak isteyenleri protesto ediyoruz" dedi.

    Protesto eylemine katılanlar, Başkan Aygün'ün konuşmasından sonra Adliye Sarayı'nın bulunduğu Hükümet Konağı önünde oturma eylemi düzenledi. Eylem, Çıldırlı aşıkların sazlı- sözlü eleştirileri ile son buldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow