hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tutuklu kadınlara özgürlük protestosu

    Tutuklu kadınlara özgürlük protestosu
    expand

    Beyoğlu'nda toplanan çeşitli parti ve sivil toplum örgütü üyesi kadınlar, Silivri'de Pazartesi görülmeye başlayacak olan KCK davasında, aralarında kadınlarında bulunduğu tüm tutukluların serbest bırakılmasını ve anadilde savunma hakkı verilmesini istediler.

    EMEP, HDK, Halkevci, Amargi, İstanbul Feminist Kollektif, Kadav ve ÖDP'nin de bulunduğu çeşitli parti ve sivil toplum örgütü üyesi bir grup kadın, Galatasaray Lisesi önünde saat 16.00 sıralarında toplandı.

    Grup, "Yaşasın kadın dayanışması, Tutuklu kadınlara özgürlük" yazılı pankart ve "Gözaltılara son, tutuklulara özgürlük", "Kadınlar barış istiyor", "Kadın arkadaşlarımızın da olduğu KCK tutuklularına özgürlük" yazılı dövizler taşıdılar.

    Göstericiler ayrıca sık sık, "Yaşasın kadın dayanışması", "Tutuklu kadınlara özgürlük" diye Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

    Grup adına ortak basın açıklamasını Benazir Çoşkun okudu. Çoşkun, iki yıla aşkın süredir aralıksız bir şekilde KCK üyesi olduğu gerekçesiyle barış için mücadele eden siyasetçilerin tutuklandığını söyledi. KCK tutuklamalarının hedefinin önemli bir parçasının Kürt kadın hareketi ve barış mücadelesine gönül vermiş kadınlar olduğunu belirten Çoşkun şöyle konuştu:

    "Kürt kadınlarının da savaşa, militarizme, milliyetçiliğe ve erkek egemenliğine karşı mücadeleleri baskı altına alınıp yargılanıyor. Biz içeride bulunan arkadaşlarımızı 8 Mart'lardan, seçim kampanyalarından, barış için mücadelelerimizden tanıyoruz. KCK tutuklamalarının derhal durmasını istiyoruz. Kürt sorununun çözmek için görüşmelerinin acilen başlatılmasını ve silahların susmasını istiyoruz. Silivri'de Pazartesi günü başlayacak davada da adil bir yargılama ortamı, anadilde savunma hakkı ve tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow