hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anneler Pepee'den şikayetçi

    Anneler Pepeeden şikayetçi
    expand

    TRT Çocuk ekranlarında yayınlanan Pepee isimli çizgi film karakterine annelerden eleştiri geldi. Şikayetlerde "Pepee'nin sık sık oyun arkadaşlarına küsmesi, yemek yememesi çocukları olumsuz etkiliyor. Çocuklar çizgi filmde gördüklerini gerçek hayatla ilişkilendiriyor"dediler.

    Çocukların beğenisini toplayan Pepee’nin davranışları anneler tarafından eleştirildi. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderilen şikayetler çizgi filmlerinin çocuklar üzerindeki etkilerini tekrar gündeme getirdi. Şikayetlerde Pepee karakterinin davranışlarının incelenmesi gerektiği vurgulandı.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artık küsmesin

    “Çizgi filmlerin çocuklar üzerindeki etkisi sık sık tartışılan bir konu. Aileler olarak anladık ki çocuklarımız çizgi filmde gördüklerini gerçek hayatla ilişkilendiriyor, köprü kuruyor. Çizgi filmler 3-6 yaş çocukları için vazgeçilmez eğlencelerden biridir. TRT Çocuk kanalında her gün yayınlanan Pepee adlı çizgi dizi eğitici olmasının yanı sıra, çizgi dizideki ana karakter olan Pepee'nin sık sık oyun arkadaşlarına küsmesi, yemek yememesi, genel olarak kendisini düşünmesi (bencilce davranması) çocukların davranışlarında olumsuz yönde etki etmeye başladı. Çocuklarımız da sürekli küsmeye, yemek yememeye başladı. Kardeşlerine ve arkadaşlarına kötü davranmaya, eşyalarını paylaşmamaya başladı. Özetle Pepee' yi kendisine örnek almaya başladı. Program yapımcılarının Pepee’nin bu olumsuz davranışlarını yayından çıkarmasını talep ediyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Pepee çizgi filmini severek izliyoruz. Ama çocuk üzerinde çok etkiler yapıyor. Özellikle küsme durumlarında, çocuk maalesef çok etkileniyor. Evde çocuğa söylenen en küçük bir sözden de etkileniyor ve Pepee’nin küsme hareketlerini yapıyor. Küsüp kaşlarını çatıyor, kollarını bağlayıp arkasını dönüyor. Kıskanma huyu ise bambaşka. Ya yayın formatını değiştirin ya da buna bir çözüm bulun.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow