hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'ın yeni A takımı

    Erdoğanın yeni A takımı
    expand

    Başbakan Erdoğan'ın 5 yıldır yanından ayrılmayan iki isim Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Koruma Müdürü Zeki Bulut görevlerini devretti. Erdoğan'ın güvenliginden bundan böyle Ramazan Bal ve Muhsin Köse sorumlu olacak. Bal'ın yardımcılığını ise eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın koruması Suat Çelik yapacak.

    Zeki Bulut'un Denizli Emniyet Müdürlüğüne atanması ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın koruma müdürü olan Muhsin Köse ile Mehmet Yüksel'in Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne atanması ardından Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevine getirilen Ramazan Bal bugün görevlerine başladı. Muhsin Köse, Başbakan Erdoğan'a Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinde eşlik ederken, Ramazan Bal da Erdoğan'ı Başbakanlık'a gelişinde karşıladı.

    Başbakan Erdoğan'ın yeni A takımının üç kritik ismi, Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı'nın birinci ve ikinci adamları.

    Başbakanlık'ta yaklaşık 200 koruma görev yapıyor. O korumaların başındaki isim değişti. Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel Nevsehir'e atandı. Yerine Ramazan Bal geldi. Bal, Erdoğan gibi Rizeli. Samsun Polis Akademisinden Mezun. Bugün ilk kez Başbakanlık'taydı.

    Halef-selef Başbakan Erdoğan'ı birlikte karşıladı. Erdoğan gelmeden önce Mehmet Yüksel yeni Daire Başkanına son bilgileri verdi.

    Ramazan Bal'ın yardımcısı ise Suat Çelik. Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın korumasıydı. Erbakan'ın Sakaryalılar grubu olarak adlandırılan korumaları ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelmişti. Çelik de artık Erdoğan'ın en yakınındaki ikinci isim. Çelik, Başbakanlık'taki ilk gününde herkesten önce mesaisine başladı. Yetkililerden bilgi aldı, incelemeler yaptı.

    Erdoğan'ın en yakınındaki isim Zeki Bulut'un, 5 yılın ardından Erdoğan ile yolları ayrıldı. Bulut, Denizli Emniyet Müdürü olarak yeni görevine başladı. Yerine ise Aydın'dan Muhsin Köse geldi. Köse bugün ilk kez Erdoğan'ın makam aracnıda yerini alarak yeni görevine başladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow