hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazlı Ilıcak'tan İsmet İnönü'ye övgü

    Nazlı Ilıcaktan İsmet İnönüye övgü
    expand

    Gazeteci/yazar Nazlı Ilıcak hükümetin Suriye politikasını eleştirirken, İsmet İnönü'yü şu sözlerle övdü: "İkinci Dünya Savaşı'nda İsmet Paşa savaşa girdi girmedi diye tartışılıyor ya hani... Bugün Suriye ile geldiğimiz noktada ben anlıyorum ki İsmet Paşa çok büyük bir başarı sağlamış. "

    Ruşen Çakır, Fehmi Koru ve Cengiz Çandar'ın yorumcu olduğu Enine Boyuna bu hafta Nazlı Ilıcak'ı konuk etti. Habertürk'te Ece Üner'in modere ettiği programda gündemdeki başlıklar tartışıldı.

    Yalçın Akdoğan'ın AKP'nin 2014 yapılanmasında Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkışı sonrasında Başbakanlık koltuğuna oturacağı yönündeki iddiaları reddeden Nazlı Ilıcak ilginç yorumlarda bulundu. Erdoğan'dan sonra Başbakanlık için en uygun ismin Abdullah Gül olduğunu savunan Ilıcak şöyle dedi:

    "Yalçın Akdoğan emanetçi bir isim olacaktır. Emanetçi olmak değersiz olmak anlamına gelmez elbette. Ama kime sorarsanız sorun, Abdullah Gül mü Yalçın Akdoğan mı deseniz herkes Abdullah Gül diyecektir."

    Hükümetin Suriye politikalarını topa tuttu!

    Hükümetin Suriye politikalarını topa tutan Nazlı Ilıcak sert eleştirilerde bulundu:

    "Hükümet Arap Baharı'nın Suriye'ye gelmesiyle bizim bir pozisyon almamız lazım diye düşündü. Tamam bir pozisyon alman lazım ama iki adım önden giderek pozisyon almazsın. Doğrudan doğruya Esad'ı hedef alarak zalim demek, zulüm yapıyor demek dış politikada olmaz. Çok aşırı angaje oldular. Türkiye bugün bu politikasında başarılı değil. Halk da benim gibi düşünüyor. Anketlerde görülüyor. Dünyanın nizamını biz mi kuracağız?"

    "Bravo İsmet Paşa'ya!"

    "Bir yandan Batı ile ilişkilerde o çizgide duracağım bir yandan da kendimi hedef haline getirmeyeceğim. İkinci Dünya Savaşı'nda İsmet Paşa savaşa girdi girmedi diye tartışılıyor ya hani... Bugün Suriye ile geldiğimiz noktada ben anlıyorum ki İsmet Paşa çok büyük bir başarı sağlamış. Bu da o kadar kolay birşey değilmiş yani. Burada temkinli adım atmak gerekirdi. Ya siyah ya beyaz değil bunun dereceleri var. Hem mezhep nedeniyle pozisyon almıyoruz diyor ki ben buna inanıyorum hem de CHP'yi eleştirirken mezhep dolayısıyla onunla bir ilişki kurmuş gibi bir hava yaratıyor. Kantarın topuzu biraz kaçtı, ben böyle düşünüyorum..."  

    Gazeteciler.com
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow