hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanyonda korku dolu anlar

    Kanyonda korku dolu anlar
    expand

    Tarsus ilçesindeki Muhat Kanyonu'nda düzenlenen yürüyüşe katılan 13 kişi, ırmağın su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Grup, 8 saat süren çalışmalar sonucu kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, aralarında dağcıların da bulunduğu 15 kişilik grup, Tarsus-Çamlıyayla arasında bulunan Çevreli köyündeki Muhat Kanyonu'nda düzenlenen

    Havanın kararması üzerine yürüyüşü tamamlayan grup dönmek istedi. Ancak Kadıncık Barajı'nın kapağının açılması sonucu ırmağın su seviyesi yükselince, grup üyeleri burada mahsur kaldı.

    Grupta bulunan Fatih Akay ve Halil Yalçın, ırmağı yüzerek geçerek arkadaşlarının durumunu köylülerin de yardımıyla yetkililere bildirdi. Mersin'den 1 bot ve 5 kanoyla harekete geçen ekipler, yaklaşık 8 saat süren çalışmaların ardından kanyonda mahsur kalan 13 kişiyi kurtardı.

    Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri tarafından muayene edilen grup üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

    Mersin, Tarsus ve Konya'dan gelen aralarında 2 profesyonel dağcının da bulunduğu grubun, yürüyüş için gerekli izni aldıkları öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow