hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cinayet 20 yıl sonra çözüldü

    Cinayet 20 yıl sonra çözüldü
    expand

    Mersin'de şoförlük yaptığı takside tabancayla vurulmuş halde bulunan Hüseyin Ebrişim'in cinayeti 20 yıl sonra çözüldü. Ancak katil zanlısının da 9 yıl önce öldüğü ortaya çıktı.

    Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği bünyesinde oluşturulan "Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Ekibi" tarafından çözülen cinayet, 23 Ocak 1992'de Güneykent Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde meydana geldi. Su kanalına düşen 33 NL 811 plakalı takside erkek cesedi olduğu ihbarını alan polis, olay yerine gittiğinde 30- 35 yaşlarında bir kişinin başından tabanca ile vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında tabancaya ait 1 boş kovan bulunurken, cesedin Tarsus'ta taksi şoförlüğü yapan ve o tarihte 32 yaşında olan Hüseyin Ebrişim'e ait olduğu belirlendi. Ebrişim'in katil ya da katillerine ulaşılamazken, taksiye binen son müşterinin elinde kahverengi küçük el çantası olduğu bilgisine ulaşıldı. Ebrişim'in öldürülmesinde kullanılan tabanca ise bulunamadı.

    Dosya 20 yıl sonra Emniyete gönderildi

    Eldeki deliller ile cinayeti aydınlatmak mümkün olmayınca, 20 yıl boyunca bekletilen dosya Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Aralık 2011'de Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne yeniden incelenmek üzere verildi. Dosyayı inceleyen 'Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Ekibi', olayı aydınlatmak için yeniden titiz bir soruşturma başlattı. Ölen kişinin yakın çevresiyle görüşen ekipler, taksicinin öldürüldüğü gün aracına binen son kişiyi bulabilmek veya olayla ilgili bir ipucu elde edebilmek için yoğun çaba harcadı. Yapılan araştırmada, o tarihlerde Hüseyin Ebrişim'in ailesinin Tarsus'ta çiftçilik yaptığı ve maddi zorluklar yaşadığı, olaydan bir süre önce yüklü miktardaki borçlarını kapattığı, taksisini de satıp şoförlük yapmaya devam ettiğini belirlendi.

    Birlikte alkol alırlarken öldürmüş

    Ebrişim'in, o dönem tefecilik yaptığı iddia edilen ve 2003'te 38 yaşındaki iken geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Remzi Elmastaş'tan borç aldığı ve birlikte fotoğraflarının olduğu saptandı.

    Yapılan incelemede Elmastaş'ın bir fotoğraf karesinde yemek yerken yanında kahverengi el çantası bulunduğu, bir başka fotoğraf karesinde de 7.65 mm çapında tabanca taşıdığı görüldü. Elmastaş'ın tüm tanıdıklarının ifadesine başvuruldu. Olayla ilgili bilgisi sorulan bir yakını, Remzi Elmastaş'ın birlikte alkol aldıkları sırada bir taksiciyi öldürdüğünü kendisine anlattığını söyledi.

    Polis, tanık beyanı, kahverengi el çantası ve fotoğraftaki 7.65 mm çapınca tabancaya dayanarak Hüseyin Ebrişim'in cinayet şüphelisinin 2003 yılında ölen Remzi Elmastaş olduğuna kanaat getirerek dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow