hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salih Mirzabeyoğlu hastanede

    Salih Mirzabeyoğlu hastanede
    expand

    İBDA/C terör örgütünün "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan elebaşısı Salih İzzet Erdiş, ruhi ve psikolojik durumunun incelenmesi için Bolu F Tipi Cezaevi'nden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

    AA muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdiş'in avukatı Hasan Ölçer, müvekkilinin Bolu'da bulunduğu cezaevi hastanesinde fiziki muayeneden geçirildiğini söyledi.

    Ölçer, Erdiş'in cezaevi aracıyla bugün saat 13.30'da ruhi ve psikolojik durumunun gözlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Adli Servisi'ne götürüldüğünü belirtti.

    Avukat Ölçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ruhi ve psikolojik durumunun incelenmesi için Bolu F Tipi Cezaevi'nden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Erdiş'i gün içinde gördüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

    Erdiş'in doktorlarıyla da görüştüğünü ve endişelenecek bir durumu olmadığını dile getiren Ölçer, şöyle devam etti: "Şu an kendisi müşahede altında. Müşahedenin belli bir süresi yok ancak yasal süre 21 gün. Bu süreden daha kısa veya uzun müşahede altında kalabilir. Ona doktorlar karar verecek. Şu an gözlem altında. Kendisiyle bir tane doktor ilgileniyor. Zaman zaman müvekkilimle konuşacak veya onu gözlem altında tutacak. Son zamanlara doğru heyet halinde görüşülebilir. En son müvekkilimle ilgili bir rapor hazırlanacak. Bu gözlem altına alınma işlemi, bizim herhangi bir talebimiz sonucunda olmadı. Bizim de ailesinin de şu an tahliyesine ilişkin bir talebimiz olmamıştı."

    Müvekkilinin tahliyesi konusunda kendisinin veya Erdiş'in ailesinin herhangi bir başvurusu bulunmadığını dile getiren Ölçer, "Fakat Cumhurbaşkanı'ndan bizim dışımızda müvekkilimin affı talep edilmişti. Önce fiziki muayene, ardından ruhi ve psikolojik tetkik, bu yüzden yapılıyor olabilir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow