hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu otobüsler çöple çalışacak!

    Bu otobüsler çöple çalışacak
    expand

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, doğalgazla çalışan 80 adet otobüs aldı. Çöpten üretilen doğalgazla çalışacak otobüslerin mart ayından itibaren hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, söz konusu otobüslerin satın alınması dolayısıyla belediye meclis salonu fuayesinde düzenlenen imza töreninde, metropol kentlerin en büyük sıkıntısının ulaşım olduğunu ifade etti.

    Gaziantep'in her yıl küçük bir ilin nüfusu kadar büyüdüğünü ve bu durumun trafiğe de yansıdığını aktaran Güzelbey, ulaşım konusunda mesafe kat etmek için harekete geçtiklerini söyledi.

    Diğer büyük kentlerde ulaşımın tramvay, hafif raylı sistem ve metrolarla çözüldüğünü, kendilerinin de ulaşım sorununu "ekonomik otobüsler"le çözmek istediklerini ifade eden Güzelbey, ulaşımı rahatlatmak için uluslararası ihale yaptıklarını ve bunun sonucunda 80 küçük boy otobüs satın aldıklarını söyledi.

    Belediye olarak çöpten doğalgaz ürettiklerini ve aldıkları bu yeni otobüslerin de doğalgazla çalışacağını aktaran Güzelbey, ekonomik otobüslerde engelli rampası, klima ve kamera da bulunduğunu vurguladı.

    Otobüslerin alçak tabanlı ve çevre dostu olduğunu aktaran Güzelbey, "Gönlümüz mart ayında Gaziantep'te 80 otobüsün hizmet vermesinden yana. Bu nedenle Gaziantep'in ulaşımına yeni bir vizyon katmak istiyoruz. Hemen devamında yeni yılda 107 otobüsü daha devreye sokacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow