hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırda çatışma yeniden başladı

    Sınırda çatışma yeniden başladı
    expand

    Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde aralıklarla yeniden çatışma sesleri duyuluyor. Ceylanpınar'da geçen hafta ara verilen eğitim öğretime bugün yeniden başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rasulayn'da 8 Kasım'da başlayan ve yaklaşık 1 hafta devam eden çatışmaların ardından büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçen ve 3-4 günden bu yana sakin olan bölgede yeniden silah sesleri gelmeye başladı. Bölgeden havan topu sesleri de geliyor.

    Bu arada çatışmaların şiddetlenmesi üzerine aralarında kadın ve çocukların da olduğu bir grup Suriyeli, Türkiye sınırına geldi. Burada nöbet tutan askerler tarafından alınan sığınmacılar, güvenli bir bölgeye ulaştırıldı.

    Ceylanpınar'da öğrenciler dersbaşı yaptı

    Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalar nedeniyle bir süredir eğitim-öğretime ara verilen Ceylanpınar ilçesinde, öğrenciler bugün dersbaşı yaptı.

    Rasulayn ilçesi ve çevresinde ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında 8 Kasım'da yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle, bölgenin sınır komşusu Ceylanpınar da etkilendi. İlçedeki okullar o tarihten bu yana güvenlik amacıyla tatil edildi.

    Bir kaç gün devam eden çatışmaların ardından sınırın karşı tarafında hafta sonundan bu yana sükunetin hakim olması dolayısıyla Ceylanpınar'da eğitim ve öğretime bugün yeniden başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlçedeki 61 okulda eğitim gören yaklaşık 23 bin öğrenci, sabah ders başı yaptı. Bir süredir eğitimlerine ara veren öğrencilerin, okula ilgisinin yüksek olduğu gözlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow