hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Boğaziçi imara açılıyor" iddiası

    Boğaziçi imara açılıyor iddiası
    expand

    Boğaziçi imara açıldığı, mesire yeri ve yeşil alan gibi özel mülkiyete ait parsellerde belli koşullarda yapı inşa edilebileceği iddia edildi. İddia, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yalanlandı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemenin kamuoyunda tartışma yaratan Torba kanun taslağındaki Yapı Denetim Kanunu'na eklendiği ortaya çıktı.

    Planda imara açılan yerler koru, mesire yeri, spor alanı, ağaçlandırılacak alan, tarım alanı, bostan ve yeşil alan olarak belirlendi.

    Bu parsellere konut, ticari alan, turizm tesisi veya özel sosyal alan yapılabilecek. Taban alanı yüzde 5'i geçemeyecek. Yapı en fazla 2 katlı olacak.

    Konut yapılacak parselin en az 1000 metrekare olması gerekiyor. Bu yüzölçümüne ulaşmak için bitişik veya bitişik olmayan parsellerlerin bir araya getirilmesi de zorunlu olacak.

    5 bin metrekare ve daha büyük parsellerde parselin en az yarısının kamuya düzenleme ortaklık payı olarak terk edilmesi şart koşulacak.

    Hürriyet gazetesine konuşan Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Hüseyin Gazi Çankaya, hükümetin ekonomiyi canlandırmak için rantı kaynak olarak gördüğünü savundu, "Bu kabul edilebilir birşey değil. Boğaziçi gibi dünyanın en değerli kültürel tarihi mirasını böyle hor kullanmamak gerekir" dedi.

    BAKAN'DAN YALANMA

    Bu arada "İstanbul Boğazı'nın imara açılmasi iddialarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yalanladı. Bayraktar, "Boğaziçi'yle ilgili bir çalışmamız, taslağımız yok" dedi. Sadece Boğaz'la  ilgili bakanlığa gelen talepler olduğunu belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow