hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sonunda bunu da yaptılar!

    Sonunda bunu da yaptılar
    expand

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde akar yakıt kaçakçıları, Türkiye-İran sınırına 3 kilometre uzunluğunda boru hattı döşedi. İki yıldır bu yöntemle yapılan akaryakıt kaçakçılığı Polis ve Jandarma ekiplerinin ortak operasyonuyla ortaya çıkarıldı. Boru hattı sökülürken, kaçakçıların bulunması için de geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli ilçesinde akar yakıt kaçakçılığı yapanlar, inanılmaz bir yönteme başvurdu. Güvenlik güçlerini arazi arama tarama çalışmaları sırasında İran sınırının iç tarafından Şemdinli'nin Çatalca köyü Nikse Yaylası'na kadar 3 kilometre uzunulğunda boru hattı bulunduğunun belirlenmesi üzerine kaçakçılara büyük bir darbe vurmak için düğmüye bastı. Operasyon, Hakkari Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, Özel Harekat Polisleri ve Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından gerçekleştirildi.

    Bölgeye giden polis ve Jandarma ekipleri inanılmaz bir yöntemle karşılaştı.Zırhlı kirpi araçlarının da katıldığı operasyonda, güvenlik güçleri İran sınırında başlayıp yerin altından ve üstünden 3 kilometre ilerleyen hattın Nikse Yaylası'nda bittiğini belirledi. Güvenlik güçlerinin yaptığı kontroller sırasında kaçakçılar, Nikse Yaylası'ndaki boru hattının ucuna küçük bir rafineri kurduğunu ve her biri 5 bin litrelik 5 tank dolum tesisi gibi çalıştırıldığını ayrıca dolum tesisinin hemen arkasına kaçakçıların konaklaması için de 2 odalı bir baraka olduğunu belirledi.

    Hakkari valiliği açıklama yaptı

    Konuyla ilgili Hakkari Valiliği de açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildiEmniyet Müdürlüğümüz Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Askeri Unsurların, 28.09.2012 günü İlimiz Şemdinli Çatalca Köyü bölgesinde gerçekleştirdikleri arazi tarama faaliyetleri esnasında; Çatalca Köyü?nün üst tarafında bulunan Nikse Yaylasında geçimini kaçakçılıktan sağlayan şahısların kaçak akaryakıt yüklemek için yaptıkları tesis tespit edilmiştir. Bahse konu tesise İran topraklarından 3000 metre uzunluğunda boru döşendiği, bu borulardan geçen yakıtların her biri 5000 litrelik 5 adet tanklara doldurulduğu anlaşılmıştır.Ayrıca dolum tesisinin arkasında 10 metrekare odaların olduğu, bu odaların arkasında da jeneratörlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Ele geçirilen akaryakıt ve suçta kullanılan materyallere el konulmuş, irtibatlı şahıs veya şahısların tespiti için çalışmalar devam etmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow