hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS-4 Sosyal Bilimler 'Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din' soruları ve cevapları ÖSYM sitesinde açıklandı

    LYS-4 Sosyal Bilimler Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din soruları ve cevapları ÖSYM sitesinde açıklandı
    expand

    LYS-4 Sosyal Bilimler 'Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din' sınav soruları ve cevapları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Pazar günü yayınlandı.10 Haziran'da sınava giren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yaptığı Lisans Yerleştirme Sınavlarında ilki olan sosyal bilimler sınavında adaylar özellikle "Tarih" sorularında zorlandığı görüldü. Bilginin ağırlıklı olduğu soru formatının ne denli zor olduğu sosyal medya üzerinde paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 Haziran'da yapılan Sosyal Bilimler sınavı soruları ve cevapları kurum tarafından açıklanırken, ÖSYM soruları ve cevapları eksiksiz olarak yayınladı. Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    2017 LYS Tarih, Coğrafya-2, Felsefe , Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları için

    Tarih soruları için TIKLAYINIZ

    Coğrafya-2 soruları için TIKLAYINIZ

    Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları için TIKLAYINIZ

    Sınavda çıkması beklenen konular ve soruları

    LYS-4 Sosyal Bilimler Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din soruları ve cevapları ÖSYM sitesinde açıklandı

    Tarih: Tarih Bilimine Giriş, İlk Çağ Medeniyetleri, İslam Öncesi Türk Tarihi, İslam Tarihi, Türk İslam Tarihi (10-13. Yüzyıllar), Türkiye Tarihi (11-13. Yüzyıllar) , Beylikten Devlete Osmanlı (1300-1453), Dünya Gücü Osmanlı (1453-1600), Yeni ve Yakın Çağ’da Avrupa, Osmanlı Devleti’nin Arayış Yılları (17.yy), 18. Yüzyılda Değişim ve Diplomasi, En Uzun Yüzyıl (1800-1909), Osmanlı Kültür ve Medeniyeti, 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti, Atatürk’ün Hayatı, I. Dünya Savaşı, Mondros, İşgaller ve Cemiyetler, Kurtuluş Savaşına Hazırlık, I. TBMM Dönemi, Kurtuluş Savaşı, II.TBMM Dönemi ve İç Politika Gelişmeler, Atatürkçülük ve Atatürk İlkeleri, İnkılaplar, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, Milli Güç ve Türkiye’ye Yönelik Tehditler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coğrafya: Coğrafi Konum, Dünya’nın Şekli Ve Hareketleri, Harita Bilgisi, İklim Bilgisi, Su-Toprak-Bitki, İç ve Dış Kuvvetler, Nüfus Ve Yerleşme, Ekonomik Faaliyetler, Ortak Payda: Bölge, Ulaşım Yolları, Doğal Afetler, Doğa ve İnsan,

    Felsefe: Felsefenin Alanı, Bilgi Felsefesi, Bilim Felsefesi, Varlık Felsefesi, Ahlak Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Din Felsefesi, Sanat Felsefesi.

    Din: Vahiy Ve Akıl Kuran Yorumları, Hz. Muhammed, Yaşayan Dinler Ve Benzeyen Özellikleri, İslam Düşüncesinde Tasavvuf.

    Kısa cevaplı ve açık uçlu sorular: 10 Haziran’da yapılan olan sınavda ise Tarih ve Coğrafyadan 1, Felsefe Grubu ile Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularında 1 tane sorulacaktır.

    Önemli: Sınav 10:00 başlarken, adaylar sınav binalarına en geç 09:45’te girmeleri gerekiyor. O saatten sonra adaylar sınav binalarına giremeyecektir. 15 dakika kuralı devam etmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SON SINAVLAR

    LYS SOSYAL BİLİMLER PUAN HESAPLAMA CNN TÜRK’TE!

    Sorular yayınladıktan sonra puan hesaplamak için TIKLAYINIZ

    Sınav sonuçları ne zaman açıklanacaktır?

    ÖSYM sınav takvimi içerisinde sınav sonuçları 11 Temmuz 2017 Salı günü yayınlanacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow