hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone 8'in arka cam paneli ekrandan daha pahalı

    iPhone 8in arka cam paneli ekrandan daha pahalı
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Bilindiği üzere Apple kısa süre önce iPhone 8 ve iPhone X modellerini tüm dünyaya tanıtmıştı. iPhone X tamamen farklı bir tasarım çizgisine sahipken, iPhone 8 ise iPhone 7 ile hemen hemen aynı çizgide bir tasarımla karşımıza çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple’ın cam kaplaması ile dikkat çeken modeli iPhone 8, biraz masraflı bir cihaz olabilir. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

    Hemen hemen diyoruz çünkü iPhone 8’in de iPhone 7’ye oranla bazı farklı yanları mevcuttu. Bu durumun en bariz örneği ise iPhone 8’in arka kısmının özel tasarım bir cam panelden oluşması. Bu cam panelin telefona şık bir görünüm kattığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

    Fakat her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi, bu panelin de bir bedeli var. Üstelik bu cam panel, tahminlerin de biraz üstünde bir fiyata sahip. Appleinsider’ın raporuna göre telefonun arka panelindeki camın değişmesi için AppleCare+ müşterilerinden talep edilen ücret 99 dolar. iPhone 8’in ekranı için istenen ücret ise sadece 29 dolar. Yani iPhone 8’in arka kısmının değişim maliyeti ekranından tam 3 kat daha pahalı.

    Bu durumda artık iPhone 8 kullanıcıları, telefonun sırt üstü düşmesi yerine, ekranının üzerine doğru düşerek ekranın kırılmasını tercih edeceklerdir. Aynı şekilde telefonu masa ve benzeri yerlere sırt üstü değil, yüz üstü olarak bırakmaları daha mantıklı olacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow