hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook’ta yemek siparişi verebiliyorsunuz

    Facebook’ta yemek siparişi verebiliyorsunuz
    expand

    Siparişlerin eve verilebildiği ya da restorana gitmeden önce yemeklerin hazırlanmasının sağlandığı sistemin detaylarına ve geçerli olduğu ülkelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük sosyal ağ platformu olan Facebook, sahip olduğu Instagram ve Whatsapp gibi ağlarla da eriştiği kitleyi inanılmaz boyutlara ulaştırmış durumda. Ürünlerine eklediği yeni özellikler ile kullanıcıların ürünlerinde daha fazla zaman geçirmesini sağlayan platform, yeni özelliğiyle birlikte yemek işine de el attı.

    Amerika Birleşik Devletleri’nde devreye alınan özellik ile birlikte restoran sayfalarının yanında ‘Sipariş Ver’ butonu çıkacak. Ayrıca, ana sayfadan ‘Yemek Siparişi Ver’ bölümünde de yüzlerce farklı restoran listelenecek. Kullanıcılar bu servis üzerinden kolayca sipariş verebilecek.

    Farklı kategorilerdeki restoranları ülkemizdeki YemekSepeti gibi ayrıştıran ve puan verilmesini sağlayan sistem için açıklama yapan Facebook yerel yöneticisi Alex Himel BI, “kullanıcılar zaten Facebook’ta restoran sayfalarını inceliyorlar ve yemeğe gitmek için alternatifler arıyorlar. Biz bu süreci daha da kolaylaştırıyoruz” dedi. Himel ayrıca, sistemin insanları yemek yemeğe teşvik etmeyeceğini de belirterek, “insanları yemek yemeye yönlendirmek yerine zaten bu konuda kararını vermiş kişileri hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

    Sipariş Platformlarına Rakip Olmuyor

    Sosyal medya devinin yemek siparişi işine girmesi akla hemen yemek siparişi alan şirketlere rakip olup olmayacağını getirdi. Ancak, ülkemizdeki Yemek Sepeti gibi EatStreet, Delivery.com, DoorDash ve ChowNow platformlarına sahip olan Amerika’da Facebook bu işe girmiyor. Facebook üzerinden verilen siparişler, anlaşmalı yemek siparişi şirketine gidiyor. Sosyal medya devi sadece kitlenin büyümesini sağlayarak aracı konumunda bulunuyor.

    Yemek siparişi hizmetinin diğer ülkelere ne zaman geleceğiyle ilgili henüz resmi bir bilgi bulunmamakta. Ancak, pek çok ülkede bu hizmeti veren şirketlerin olduğunu düşürsek kısa zamanda yayılabileceğini söyleyebiliriz. Yemek Sepeti’nin tekel konumunda olduğu ülkemizde diğer sipariş platformlarının da gelişmesini ve tekelciliği ortadan kaldırmayı sağlayacak sistem, ülkemiz için de öneme sahip.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow