hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Her yüz, bir umut!

    Her yüz, bir umut
    expand

    Muammer Yanmaz önderliğinde "40 Haramiler Fotoğraf Grubu” adı altında bir araya gelen gönüllü 40 profesyonel fotoğrafçı "Yüz Kumbarası Fotoğraf Projesi" için buluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer Yanmaz önderliğinde “40 Haramiler Fotoğraf Grubu” olarak bir araya gelen gönüllü kırk profesyonel fotoğrafçının, 2011 Ağustos ayından itibaren uygulamaya koydukları “Yüz Kumbarası Fotoğraf Projesi”, Türkiye’nin en kapsamlı görsel belleğini oluşturmak, aynı zamanda projeden elde edilecek gelirle de Down Sendromlu çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunmak üzere, hızla yol alıyor.

    Fotoğraf tutkusu, çocuk sevgisi, Türkiye’nin geleceğine bugünden bir selam gönderme arzusu… Birbirinden farklı bakış açılarına sahip kırk fotoğrafçıyı aynı proje etrafında buluşturan ortak payda, bu sözlerle özetlenebilir. Proje kapsamında her bir fotoğrafçı kendi objektifinden, ülkemizin toplumsal yaşamını etkileyen kırk ayrı tanınmış ve başarılı ismin fotoğraf çekimlerini gerçekleştiriyor. Böylelikle, kırk farklı göz ile kumbarada biriken 1600 çok özel fotoğraf, Türkiye’nin Ulusal Bellek Albümünü oluşturmak üzere hazırlanıyor.

    Farklı alanlardan tanıdığımız yüzler; yazarlar, oyuncular, müzisyenler, iş hayatının başarılı insanları, tiyatrocular, sinema oyuncuları, gazeteciler, bilim insanları, yönetmenler, sporcular, şairler, ressamlar ve karikatüristler bu büyük albümde yerlerini alıyorlar. Varlıkları ile hayatımızı zenginleştiren isimlerden her gün bir yenisi daha kumbaraya ekleniyor.

    "Her Yüz, Bir Umut!"

    “Yüz Kumbarası Fotoğraf Projesi”ni çok değerli ve anlamlı kılan en önemli özelliği ise, günümüz Türkiye’sinin bellek kaydını tutmasının yanı sıra, Down Sendromlu çocuklarımızın geleceğine yönelik yaktığı umut ışığı.

    2012 Eylül ayında çekimlerinin tamamlanması planlanan projenin, dev bir sergi ile 1.600 başarılı yüz, Türk halkı ile buluşturulacak. Sergi sonrası Yüz Kumbarası Fotoğrafları, kitaplaştırılarak satışa sunulacak. Tüm duyarlı sanatseverlerin ve Türk halkının ilgisini çekmesi beklenen Türkiye’nin Yüz Kumbarası Albümü’nün tüm gelirleri Dost Yaşam Vakfı’na bağışlanarak Down Sendromlu çocuklarımız için eğitime ve mutluluğa dönüşecek, unutulmamanın adı olacaktır. Türk toplumu sanat yoluyla kendisiyle yeniden tanışırken, çocuklarımızın önünde yepyeni ufuklar açılacaktır.

    Emek veren fotoğrafçılar ve projede yer alan tanınmış isimler, bu anlamlı çabanın haklı gururunu sadece yakın dönemde değil, yıllar boyu paylaşacak gibi görünüyor. Tarihe iz düşümde bulunmak ve Türk halkının değerlerini yaşatmak adına çekilen her yeni Yüz bir Umut olacak.

    Proje ile ilgili gelişmeleri;
    www.yuzkumbarasi.com
    • www.facebook.com/yuzkumbarasi
    • www.twitter.com/yuzkumbarasi
    adreslerinden takip edebilirsiniz.

    Projeye Katılan Fotoğrafçılar

    Muammer Yanmaz, Ahmet Kuyucuoğlu, Asım Varol, Ayça Oğuş, Gülendam Sayın Yılmaz , Bahar Noyin, Barış Çebin, Başak Duru, Damla Öksüz, Didem Öğütçü, Emre Mollaoğlu, Erhan Yüksel, Esra Çankaya, Fatih Küçük, Filiz Dibi, Filiz Tülü, Gaye Yön Ökten, Gonca Soysal, Hazal Erkan, Işın Akpınar, İlknur Atalkın, İrem Sokullu, Lale Elmas, Leyla Durdoğan, Lolita Anjel, Maneki Neko, Melis Aksoy, Merve Karahan, Murat Tellioğlu, Müge Kekeç, Mustafa Önder, Nilay Dikmen, Nuray Ertürk, Okşan Fındık, Özlem Çulhagil Kır, Sevil Akışık, Şebnem Eldes, Teoman Cimit, Teri Erbeş, Umut Altun, Vladi Benbanaste.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow