hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karikatür yarışması sonuçlandı

    Karikatür yarışması sonuçlandı
    expand

    29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birincilik ödülü, Türk sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh arasında paylaşıldı.

    Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 29'uncusu düzenlenen yarışmaya 80 ülkeden 944 sanatçı, 2 bin 945 karikatür ile katıldı.

    Önseçiciler Kurulu, 43 ülkeden 147 sanatçının 175 karikatürünü, Uluslararası Seçici Kurul'a sunmaya değer gördü.

    Yarışmada dereceye giren karikatürler, Bodrum Işıl Kulüp'te Uluslararası Seçici Kurulu'nun yaptığı değerlendirmenin ardından açıklandı. Buna göre yarışmada birincilik ödülü Türk sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh arasında paylaşıldı.

    Yarışmada ikinciliğe Sırbistan'dan Vladimir Stankovski, üçüncülüğe ise Polonya'dan Pawel Kuczynski'nin karikatürleri değer görüldü.

    Seçici Kurul ayrıca Brezilya'dan Jose Antonio Costa, Rodrigo Mıneu, Raimundo Waldez, Belçika'dan Ludo Goderis, Türkiye'den Musa Gümüş, Muhittin Köroğlu, İran'dan Aliyeh Mazaheri, Negin Naghiyeh, Ukrayna'dan Sergey Riabokon, Çin'den Cai Weidong ve Hollanda'dan Bert M.L Witte'yi Başarı Ödülü'ne layık buldu.

    Dereceye giren tüm sanatçılara heykel ve ödül beratının da verileceği yarışmanın ödül töreni 9 Ekim'de İstanbul'da yapılacak.

    Yarışmada ödül kazanan karikatürler, 6-14 Haziran tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi'nde sergilenecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow