hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Side Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

    Side Kültür ve Sanat Festivali sona erdi
    expand

    Side Belediyesi tarafından düzenlenen "Side 12.'nci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali", Side Festival Orkestrası'nın verdiği konserle sona erdi.

    Viyana Senfoni Orkestrası konseri ile 25 Ağustos'ta başlayan Side 12.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde, Side Festival Orkestrasısahne aldı. Tarihi

    Antik Tiyatroda gerçekleşen konseri yerli ve yabancı çok sayıda sanatsever izledi. Birçok sanatseverde aşırı ilgi nedeni ile yer olmadığı gerekçesiyle içeri giremedi.

    Antik tiyatroda, Grammy ödüllü şef Krzysztof Penderecki yönetiminde çıkan Side Orkestrası, verdiği ilk konserde dünyaca ünlü besteci İlyas Mirzayev'in Side için özel olarak bestelediği "Side Rapsodisi"ni seslendirdi.

    Orkestraya ödüllü keman sanatçısı Alena Baeva'da eşlik etti. İki bölümden oluşan konser sonunda sanatseverler orkestrayı ayakta alkışladı.

    Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı burada yaptığı konuşmada, bu yıl festivalde ilklere imza attıklarını belirterek, Türkiye'de ilk defa bir festivalin orkestrasını oluşturduklarını ve kapanış konserini bu orkestranın verdiğini söyledi.

    Buharalı, festival kapsamında bu yıl 25 Ağustos'tan bu yana toplam 13 ayrı etkinlik yaptıklarını ve ulusal ve uluslararası birçok orkestra ve sanatçıyı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

    Festivalin sona erdiğini ve gelecek yıl birçok ünlü yerli, yabancı grupları, orkestraları ve sanatçıları ağırlamak istediklerini anlatan Buharalı, "Festivalin kapanışını ise Türkiye'nin ilk festival orkestrası Side Festival Orkestrası ile yaptık. Yine Festival orkestramız İlyas Mirzayev'in Side için özel olarak bestelediği Side Rapsodisi'ni seslendirdi. Başta festivalin başmimarı Side Belediye Başkanımız Sayın Abdülkadir Uçar'a, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İl Turizm Müdürlüğümüze, Side Müze Müdürlüğümüze, turizmci iş adamlarımıza, Sideli esnaflarımıza ve izleyen sanatseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

    Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar da, Türkiye'de marka haline gelen festivalleri ayakta tutmak için çok gayret sarf ettiklerini ve bunun da ciddi emek gerektirdiğini belirterek, Side'nin artık festivalle özdeşleştiğini ve Side Festivalinin Türkiye'de ve dünyada markalaştığını ifade etti.

    Bir kentte kültür ve sanat festivali düzenlemenin çok önemli bir iş olduğunu dile getiren Uçar, 12 yıl önce başlattıkları etkinliklerin bugün aynı coşku ve heyecanla devam etmesinin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti.

    Buharalı, 2 bin yıllık bir geçmişe sahip tarihi mekanda gerçekleşen konseri izlemekten büyük keyif aldığını ve gelecek yıllarda da dünyaca ünlü sanatçılarla sanatseverleri buluşturmak istediklerini bildirdi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow