hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Masalsı gerçeklikte bir oyun

    Masalsı gerçeklikte bir oyun
    expand

    Ve Diğer Şeyler Topluluğu, “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı oyunuyla; yeni sezonda, yenilediği kadrosu ve güncellediği içeriğiyle seyirciyi yine fantastik bir lunapark atmosferinin içine dahil ediyor. Gündemdeki gerçekleri, kendine has tarzıyla harmanlayıp sahneye taşıyan Yeşim Özsoy Gülan’ın herkesin kafasında soru işaretleri bırakarak politik göndermeler yaptığı masalsı gerçeklikteki oyun; 23 Ekim 2012, Salı günü saat 20:30'da Hamursuz Fırını’nda seyirciyle buluşuyor.

    Ve Diğer Şeyler Topluluğu, “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı son oyununda, önceki çalışmalarında da olduğu gibi farklı mekan tasarımıyla oyunu şekillendiriyor.

    Fantastik bir lunapark atmosferinin içine dahil edilen seyirci, oyunun yarattığı masalsı gerçeklik içinde kendini, özgürlük ihlallerinin gün geçtikçe yoğunlaştığı, korkunun ve paranoyanın hakim olduğu “hayali” bir ülkede çözüm arayan 6 karakterle yüz yüze buluyor.

    Tiyatro severlerin dikkatini; düşünce özgürlüklerinin ihlalinden Ermeni sorununa, Maraş katliamından Kürt kimliğine ve genç kızların cinsel istismarına çeken “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı”, Barış Dinçel’in özenle hazırladığı dekoru ile görenleri hayrete düşürüyor.   

    Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı oyunda ışık tasarımı Kemal Yiğitcan’a, ses ve müzik tasarımı Korhan Erel’e, koreografi ise Şirvan Akan'a ait. Bertan Dirikolu, Serkan Çetinkaya, Selin Zafertepe, Burak Safa Çalış, Oğuzhan Ayaz ve Emin Maltepe gibi oyuncuların yer aldığı oyunu fotoğrafları ile ölümsüzleştiren ise Vahit Tuna.

    Fantastik bir lunapark atmosferinde sahnelenen “Yola Çıktığım Gün Sakin Serin Bir Sabahtı” adlı oyun; 30 Ekim 2012, Salı günü de saat 20:30'da Hamursuz Fırını’nda seyirciyle buluşuyor.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow