hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Man Booker" ödülünün sahibi Hilary Mantel

    Man Booker ödülünün sahibi Hilary Mantel
    expand

    "Man Booker" ödülünün sahibi Hilary Mantel oldu. Mantel, bu ödülü ikinci kez kazanan ilk İngiliz kadın yazar oldu.

    İngiltere'nin en saygın edebiyat ödülü "Man Booker"ın bu yılki sahibi, bu ödülü daha önce de kazanan İngiliz yazar Hilary Mantel oldu. "Bring Up the Bodies" romanıyla bu ödüle layık görülen Mantel, aynı zamanda 50 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu.

     "Man Booker" ödülünü ikinci kez kazanan ilk kadın ve ilk İngiliz yazar olan Hilary Mantel, bu yılki ödül için favoriler arasında gösteriliyordu. Londra'nın tarihi ve görkemli belediye binası "Guildhall"da yapılan törenle açıklanan ödüle, 6 yazar ve eseri adaydı.

    Adaylar arasında Mantel'in yanı sıra "The Garden of Evening Mists" romanıyla Tan Twan Eng, "Swimming Home" romanıyla Deborah Levy, "The Lighthouse" romanıyla Alison Moore, "Umbrella" romanıyla Will Self ve "Narcopolis" romanıyla Jeet Thayil bulunuyordu.

    60 yaşındaki Hilary Mantel 2009 yılında da "Wolf Hall" romanıyla edebiyat dünyasının en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen "Man Booker" ödülünün sahibi olmuştu."Man Booker" ödülü her yıl, İngiliz, İngiliz Milletler Topluluğu veya İrlanda vatandaşı olan bir yazara, İngilizce kaleme aldığı bir romanı dolayısıyla veriliyor
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow