hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Mazisini Özleyen Şehir"

    Mazisini Özleyen Şehir
    expand

    Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü'nün düzenlediği, "Mazisini Özleyen Şehir" etkinliği büyük ilgi topladı. Kentin tarihine yönelik değişik sergilerinin yer aldığı etkinlikte, eski eşyalar ve fotoğraflar ziyaretçileri geçmişe götürdü.

    Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte el sanatları, giyim,  tekstil, grafik tasarım gibi değişik konularda stantlar izleyicilerin beğenisine sunuldu.  

    Trabzon tarihinin gün yüzüne çıktığı etkinlikte, Trabzon Şehir Tiyatrosu ekibinin hazırladığı ve tarihte bir berber dükkanının canlandırıldığı stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

    Trabzon Vakfı Kadın Platformu'nca hazırlanan "Trabzon Kadınlarının Yıllara Göre Giyimleri" konulu fotoğraf sergisi de büyük ilgi topladı.

    Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Basın Yayın Ekibi Başkanı Kevser Demirkıran, okul olarak her yıl bir tema belirlediklerine işaret etti, "Bu yıl Trabzon'un eski yaşam kültürü temasını ele aldık. Eski Trabzon hikayeleriyle büyüdüğümüz için böyle bir etkinlik hayalimizdeydi. Trabzon'da ailelerin sandıklarında buluna tarihi eserleri gün yüzüne

    "1461'den Günümüze Tarihi Trabzon" adlı resim sergisi, tarihi ev eşyalarından oluşan "Nostalji Köşesi" sergisi ve "Trabzon Kadınlarının Yıllara Göre Giyimleri" adlı fotoğraf sergisiyle başlayan etkinlik, "Tarihi Trabzon Fotoğrafları" slayt gösterisi ile sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow