hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sergi gezmek için sergi açtılar

    Sergi gezmek için sergi açtılar
    expand

    Sakıp Sabancı Müzesi'nde devam eden "Monet'nin Bahçesi" sergisine gidebilmek için illerindeki bir alışveriş merkezinde sergi açan Osmaniyeli öğrencileri, Sabancı Holding konuk etti.

    Öğrenciler, müzede Fransız ressam Monet'nin tablolarının yer aldığı serginin yanı sıra diğer koleksiyonları da gezdi.

    Öğretmen Hakan Çebi: "Sabancı Holding'in bu katkısı öğrencilerimize çok büyük neşe kattı. Yol boyunca çok eğlendik ve şu anda öğrencilerin hayal ettiği noktadayız" dedi.

    Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü'nden 29 öğrenci ile öğretmenleri Ömer Çimen, Fatma Gamze Gürman ve Hakan Çebi'yi müzenin girişinde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı karşıladı.

    Öğrencileri özverileri için kutlayan Sabancı, çocukları müzede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müze hakkında bilgi verdi.

    Öğrencilerle, Güler Sabancı ile kısa süre sohbet ettikten sonra müzenin İstanbul Boğazı manzaralı kafeteryasında ikramda bulunuldu.

    Fransız ressam Claude Monet'in sergisini görebilmek için, yol masraflarını karşılamak amacıyla 29 Ekim'de Osmaniye'de sergi açan öğrenciler, daha sonra sergi salonuna geçti. Öğretmenleri Ömer Çimen, Fatma Gamze Gürman ve Hakan Çebi önderliğinde ve rehber eşliğinde sergiyi gezen öğrencilerin çok heyecanlı oldukları görüldü.

    Eserleri ilgiyle izleyen öğrenciler, 19. ve 20. yüzyıldaki Türk ressamların eserler ve hat sanatına dair eserlerin bulunduğu koleksiyonları da gezdi.

    Öğretmen Hakan Çebi, sergiye gelmek için sarf ettikleri çabayı ve bu süreçteki gelişmeleri AA muhabirine anlattı.

    "Monet'nin Bahçesi" sergisini görmeyi çok istediklerini, ellerinde de imkan olmadığı için sergi açtıklarını kaydeden Çebi, sanat izlemeye kendi sanatlarıyla gelmeyi düşündüklerini, bunun, medya yoluyla bütün Türkiye'de duyulduğunu ve sponsor olmak adına çok fazla elektronik posta geldiğini söyledi.

    Çebi, açtıkları sergideki eserlerin tümünün öğrencilere ait olduğunu belirterek, "Sabancı Holding'in bu katkısı öğrencilerimize çok büyük neşe kattı. Onlarda büyük heyecan uyandırdı. Yol boyunca çok eğlendik ve şu anda buradayız, öğrencilerin hayal ettiği noktadayız. İstanbul'u ilk kez gören öğrencilerimiz filmlerde gördüğü yerlerde çığlık atıyorlardı. Boğaz Köprüsü, Galata Kulesi gibi bildikleri yerlerde yıkılıyordu ortalık. Çok güzeldi" diye konuştu.

    Fransız ressam Claude Monet'nin tablolarının yer aldığı "Monet'nin Bahçesi" sergisi, 6 Ocak 2013'e kadar görülebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow