hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müzekart sahiplerine ferdi kaza sigortası

    Müzekart sahiplerine ferdi kaza sigortası
    expand

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 1 Ekim'den itibaren Müzekart alanların 1 yıl boyunca sigortalanacağını bildirdi. Bakan Günay, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde, Müzekart ferdi kaza sigortası tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, son yıllarda kültür varlıklarının iyileştirilmesi konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

    Müzelerin mağazalarını iyileştirdiklerini belirten Günay, şu anda mevcut 60'ın üzerindeki mağazanın Avrupa standartlarında, hatta bazılarının üzerinde olduğunu ifade etti.

    Günay, müze ve ören yerleri giriş sistemini de iyileştirdiklerini dile getirerek, "Şu anda 60'ya yakın müzenin giriş sistemi yenilenmiş durumda. Hem merkezi kontrollerimiz hem de çalışanlarımızın nitelikleri her bakımdan gelişmiş durumda. Bu, geçmiş yıllardaki yanlış uygulamaların ortadan kalkmasına, daha yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşmamıza ve hem mağazalardaki hem de giriş sistemindeki iyileşmelerle müze gelirlerimizin artmasını sağladı" diye konuştu.

    Müzekart'ın, Türk vatandaşlarının tarih bilincini yükseltmek ve daha uygun imkanlarla daha fazla müze ziyaret etmesini sağlamak için hayata geçirilen bir proje olduğunu anlatan Günay, kart sahibi sayısının 3,5 milyona ulaştığını, kendilerinin de kullanımı teşvik için Müzekart aldığını anlattı.

    Müzekart sahibi olmanın "kültür ilişkisi belgesi" haline gelmesi üzerine kartı geliştirmeye karar verdiklerini anlatan Günay, hazırladıkları Müzekart modelinin bazı kültürel etkinliklerden indirimli yararlanma imkanı sağladığını dile getirdi.

    Günay, Müzekart sahipleri için yeni bir çalışmaya imza attıklarını aktararak, "1 Ekim'den itibaren Müzekart alanlar Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Merkezi Müdürlüğü (DÖSİMM), Zurich Sigorta ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)- MTM İş Ortaklığı'nın katkılarıyla 1 yıl boyunca sigortalanacak" dedi.

    Bunun ekonomik bir sözleşme olmadığını, tamamen sosyal dayanışma sözleşmesi olduğunu vurgulayan Günay, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

    Günay, projenin Müzekart satışlarını arttıracağına inandığını belirtti.

    Diğer konuşmalar

    TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, protokol çerçevesinde insanları tarihi ve kültürel mirasla buluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

    Tarihi ve kültürel mirasın gezilmesinde insanların ilgisinin ferdi kaza sigortasıyla taçlandırıldığını ifade eden Ulusoy, "Poliçenizi iptal ettirebilirsiniz, Müzekart geçerli. Vatandaşlar müzelerimizi gönül rahatlığıyla gezebilir, çünkü artık Müzekart'ı olan herkes sigortalı" dedi.

    Zurich Sigorta Üst Yöneticisi Yılmaz Yıldız ise çalışmanın bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Yıldız, bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "İnşallah hiçbir Müzekart sahibinin buna ihtiyacı olmaz. Ama olur da başlarına kötü bir şey gelirse, Zurich Sigorta olarak bunu bir parça rahatlatmak için sigorta poliçemiz ve teminatlarımız devreye girecek" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

    Bu sırada cüzdanındaki Müzekart'ı çıkaran Bakan Günay, kartı geçen yıl aldığını, bu nedenle sigortadan faydalanamadığını belirterek, ilgililere kartın yenilenmesi için talimat verdi.

    Bakan Günay, "Kaza sigortam vardı, bu durumda buna artık ihtiyacım kalmayacak galiba, çünkü müze kartım var" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow