hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10.Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu

    10.Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu
    expand

    Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu'nda 8 ülkeden 10 heykeltıraşın yaptığı eserler şekillenmeye başladı.

    Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri sempozyum kapsamında Balıkçı Barınağı'ndaki çalışmalarını sürdüren heykeltıraşların 30 Kasım'a kadar tamamlayacakları "spor" konulu eserleri kimlik kazanmaya başladı.

    2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacak olması nedeniyle konusu "spor" olarak belirlenen sempozyumdan çıkan eserler, Akdeniz Oyunları için inşa edilen spor komplekslerine veya çevrelerindeki uygun alanlara yerleştirilecek.

    Sempozyum yürütücüsü MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki sempozyuma, Belarus'tan Viktar Kopack, Danimarka'dan Poul Baekhoj, Güney Kore'den Kim Won Geun, Gürcistan'dan Badry Goguadze, İspanya'dan Amancio Gonzalez Andres, İtalya'dan Antonella Tiozzo, Rusya'dan Yury Tkachenko ve Türkiye'den Nesrin Karacan ile Rahmi Atalay'ın katıldığını söyledi.

    09.00-17.00 saatleri arasında Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda halka açık bir alanda çalışmalarını sürdüren sanatçıların eserlerinin şekillenmeye başladığını belirten İpekbayrak, "2000 yılından bu yana uluslararası düzeyde düzenlenen ve Türk heykel tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Hüseyin Gezer'in adını taşıyan bu sempozyum ile şimdiye kadar 150'den fazla büyük boyutlu mermer heykel yapıldı. Yapılan heykeller sayesinde kent açık hava heykel müzesi haline gelmiştir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow