hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali

    17. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali
    expand

    17. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında genç ressam ve akademisyen Nedret Andre'nin "Transit" adlı sergisi, Boston Üniversitesi Thurman Kültür Merkezi'nde 15 Aralık 2012 tarihinekadar gezilebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocukluğu Londra'da geçen genç kuşak ressamlardan Nedret Andre, "Transit" isimli yeni sergisinde kültürlerarası deneyimlerini ve hafızasını resimlerine aksettiriyor.
    Resimlerinde Anadolu kilim desenleri, lale motifleri, Uzakdoğu'nun seramik desenleri ve ünlü Hollandalı ressam Bruegel'in gemileri gibi unsurları Boston'un ufuk çizgisinde buluşturarak bir kültürel değişim alanı yarattığını söyleyen Andre'ye göre, bu şekilde ortaya çıkan yeni yapılar farklı kültürlerin birbirleriyle etkileşimini yansıtıyor ve bir dünya görüşünün bir diğeri üzerinde egemen olması yerine bir bütünlük içerisinde varoluşunu anlatıyor.

    Nedret Andre ile resimleri üzerine söyleşi yapmak üzere Boston Üniversitesi'nde akademisyen, diplomat, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar ve öğrencilerin katıldığı bir de resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonun açılışında konuşan Boston Üniversitesi Thurman Kültür Merkezi Direktörü Katherine Kennedy, gelenekselleşen Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nin her yıl değerli sanatçıları Boston'daki sanatseverlerle buluşturmasının haklı bir takdir kazandığını söyledi.

    Festival direktörü Erkut Gömülü de, Nedret Andre gibi genç ve yetenekli bir sanatçının sergisini düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, serginin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Boston Üniversitesi'ne ve Turkish Cultural Foundation'a (TCF) teşekkür ettiklerini belirtti. 1996'dan bu yana her yıl yapılan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali,

    "Anadolu'nun Renkleri" temalı festival programıyla sergiler, sunuşlar, atölyeler, konserler, film yarışması, Türk mutfağının tanıtımı gibi geniş bir yelpazede düzenleniyor. Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow