hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk senaristin eserleri yurtdışında sahnelenecek

    Türk senaristin eserleri yurtdışında sahnelenecek
    expand

    Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan oyuncu, yazar ve senarist Sedef Ecer'in üç farklı eseri Fransa ve Lüksemburg'da sahnelecek.

    Sedef Ecer'in 2009'da yazdığı "Kıyıda" (la périphérie) adlı oyunu bu yıl, Lüksemburg ve Fransa'nın Metz kentinde yapılan "Sınır Tanımayan Metinler" etkinliği çerçevesinde 17 Kasım - Aralık arasında birçok kez seyirci karşısına çıkacak.

    Aynı oyun, yazarın da rol aldığı farklı bir prodüksiyonla Paris'in önemli mekanlarından "Cent-quatre"da sunulacak. 2011 yılında Fransa'nın en önemli metin ödüllerinden Guérande Dramatik Yazarlık Yarışması'nda birincilik kazanan oyun, 2012'de de lise öğrencilerinin en sevdiği oyun seçilmişti. Oyun ayrıca, bu yılki 2013 Godot ödülüne de aday.

    Ecer'in 2012 yılında yazdığı "Git gidebildiğin yere" (Ve jusqu tu pourras) adlı oyunu ise, Marsilya'nın en eski ve prestijli tiyatrosu Gymnase'da provalarına başladı.

    30 Kasım'da seyirci karşısına çıkacak oyun, bir yol öyküsü. İlk perdesini Sedef Ecer'in, ikinci perdesini Marsilyalı yazar Michel Bellier'in, üçüncü perdesini Belçikalı yazar Staislas Cotton'un yazdığı oyun, bir kadının Türkiye'nin doğusundan yola çıkıp Marsilya'dan geçerek Brüksel'de noktalanan yolculuğunu konu alıyor.

    Sedef Ecer'in çocuk oyunu "Küçük hiçler" (Les petits riens) ise, Fransa'da tüm ders yılı boyunca tatil dönemlerinde sergilenecek. Ekim ayındaki 15 günlük sonbahar tatilinin ardından, Noel tatili sırasında da Paris'in cep tiyatrolarından Aktéon'da 4-10 yaş arası küçüklerle buluşacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow