hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mavioğlu ve Saymaz 9 Haziran'da Mephisto'da

    Mavioğlu ve Saymaz 9 Haziranda Mephistoda
    expand

    Gazeteci yazar Ertuğrul Mavioğlu ile İsmail Saymaz, 9 Haziran'da Mephisto Beyoğlu'nda gerçekleşecek söyleşi ve imza gününde okurlarıyla buluşuyor.

    Yaptıkları haberler ve yazdıkları kitaplarla gündem yaratan Ertuğrul Mavioğlu ve İsmail Saymaz, Mephisto Beyoğlu'ndaki söyleşide "Gazeteciliğin Dünü ve Bugünü" hakkında konuşacak.

    Söyleşi sonrası Mavioğlu ve Saymaz  "En Çok Satanlar" listesinde yer alan son kitaplarının yanı sıra diğer kitaplarını da okurları için imzalayacak.

    Mavioğlu, son günlerde çok konuşulan "Cenderedeki Medya Tenceredeki Gazeteci"de Türkiye'nin toplumsal, siyasal, ekonomik değişim ve dönüşümlerinden basını nasıl etkilediğini irdelerken, okuru "Gazeteci kimdir, haber ve haber alma özgürlüğü nedir, medya, sermaye ve iktidar ilişkileri nasıl tanımlanmalıdır?" gibi temel sorular üzerine düşündürtüyor.

    Radikal gazetesinin ödüllü muhabiri Saymaz, "Oğlumu Öldürdünüz Arz Ederim"de 12 Eylül'ün insanlık suçlarına eğiliyor; 1978'deki sıkıyönetim döneminden 1980 darbesine uzanan süreçte gözaltında yaşamını yitiren beş gencin portresini çizerken, onların yakınlarıyla yaptığı röportajlar, polis ifadeleri, mahkeme kararları ve Meclis zabıtlarına yer veriyor.

    Söyleşi ve imza günü 9 Haziran Cumartesi, 17:00-19:00 arasında Mephisto Beyoğlu'nda gerçekleşecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow