hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Kitap Fuarı'nın onur konuğu Hollanda

    İstanbul Kitap Fuarının onur konuğu Hollanda
    expand

    31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın onur konuğu ülkesi, Türkiye ile diplomatik ilişkilerinin 400. yılı dolayısıyla Hollanda olacak.

    TÜYAP ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle "Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" temasıyla 17-25 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuarın onur yazarı olarak da Gülten Dayıoğlu seçildi.

    Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkonsolos Onno Kervers, fuara onur konuğu ülkesi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    Bu yıl Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Kervers, şunları kaydetti:

    "Her zaman kültürel bağlarımız olmuştur. Osmanlı Devleti ile başlayan ekonomik ilişkiler, şu anda farklı boyutlara, kapsamlı bir şekle ulaştı. Hollanda'da 400 bini aşkın Türk kökenli vatandaş bulunuyor. Bu açıdan da kültürel çalışmaların da çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu yıl Adana ve İzmir'deki kitap fuarlarına da ziyaretlerde bulunduk."

    TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu da Hollandalı yayınevlerinin yayın ağırlığının çocuk ve gençlik kitapları üzerine olduğunu belirterek, bu yıl fuarda çocuk ve gençlik edebiyatını öne çıkarmak istediklerini söyledi.

    Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise fuarın, bir kitap fuarı olmasının yanı sıra yayıncılık sektörünün gelişimine de katkıda bulunmasını istediklerini dile getirdi.

    Celal, "Biz burada, onur konuğu olarak gelen ülkelerin yayıncılarıyla, yayıncılık bazında yapabileceğimiz işbirlikleri için toplantılar yapıyoruz. Özellikle her iki ülke edebiyatı üzerine çeviriler konusunda da çalışıyoruz" diye konuştu.

    Onur konuğu ülke Hollanda


    Fuara, 17-20 Kasım tarihleri arasında "Uluslararası Salon"da katılacak Hollanda'nın programında söyleşiler, paneller, illüstrasyon atölye çalışmaları yer alacak.

    Fuarda, hem çocuk ve gençlik edebiyatı, hem de yetişkin edebiyatına yönelik yayın yapan 15 Hollandalı yayınevi, karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve her iki ülke edebiyatının, yayınlarının birbirinin dillerine çevrilmesine olanak sağlamak amacıyla Türk yayınevleri ile bir araya gelecek.

    Erik Jan Zürcher, Türkiye'den okurlarının Kanuni Sultan Süleyman üzerine yazdığı kitabıyla tanıdığı Henk Boom ile yaşamını Hollanda'da sürdüren Kader Abdollah, fuara davet edilen konuklar arasında yer alıyor.

    Hollanda, fuar süresince çocuk ve gençlik edebiyatına odaklanacak. Bu kapsamda ülkenin önemli illüstratörlerinden Marit Tornqvist, 4 gün boyunca çocuklara yönelik illüstrasyon atölyeleri düzenleyecek.

    Fuar kapsamında ayrıca Hollanda Edebiyat Fonu tarafından hazırlanan 24 çocuk kitabı illüstratörünün çalışmalarından bir seçkinin yer aldığı sergi, ilk kez Türk ziyaretçilerle buluşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow