hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    San Remo'da bu yılın kazananı o

    San Remoda bu yılın kazananı o
    expand

    Avrupa'nın en eski ve prestijli müzik festivali San Remo'da bu yılın kazananı "Non l'inferno" parçasıyla Emma Marrone oldu.

    İtalya'nın kuzeybatısındaki San Remo kentinde dört gündür, Ariston Tiyatrosu'nun evsahipliği yaptığı, 62. San Remo Müzik Festivali, final gecesiyle son buldu.

    "Non l'inferno" ile Emma Marrone, "La Notte" ile Arisa ve "Sono solo parole" ile Noemi'nin, 14 parça arasından finale kaldığı festivalde, kazanan isim Emma Marone oldu. Marrone, ödülü kendisi için çalışan müzisyen ekibine adadığını söyledi.

    Festivalde, "La Notte" ile Arisa ikincilik, Noemi de "Sono solo parole" parçasıyla üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

    "Sanremo Social 2012" başlığında düzenlenen genç müzisyenler dalında ise Alessandro Casillo, "E vero" parçasıyla birinci olmayı başardı.

    İtalyan sanatçı Gianni Morandi'nin sunuculuğunu üstlendiği festivalin en çok konuşulan konularından biri de ülkenin önemli sanatçılarından Adriano Celentano'nun açılış gecesinde Vatikan'a bağlı bazı yayın organlarına yönelttiği sert eleştiriler ve ardından gelen tepkiler oldu.

    Celentano belirttiği yayın organlarının din sömürüsü yaparak, halkı kandırdıklarını ileri sürmüş, kilisenin ise buna tepkisi gecikmemişti. Kilise, Celentano'yu aforoz etme kararı alırken, ünlü sanatçının televizyondan da özür dilemesini istemişti.

    Festivale şarkıcı ve yorumcu olarak katılan Celentano'nun, dünkü final gecesinde de sahneye çıktığında, ıslıklandığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow