hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ciwan Haco'dan yeni albüm

    Ciwan Hacodan yeni albüm
    expand

    Ciwan Haco'nun yeni albümü "Veger" sanatçını gençliğinde TRT Radyosu'nda dinlediği eserlere, Kürtçe sözler yazarak yorumladığı 11 şarkıdan oluşuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kürtçe müziğin önde gelen gelen isimlerinden Ciwan Haco son olarak 2006 yılında "Off" isimli albümle sevenlerinin karşısına çıkmıştı. 1957 Suriye doğumlu sanatçı 6 yıllık aranın ardından "Veger (dönüş)" isimli yeni albümü ile müzik piyasasına hızlı bir dönüş yaptı.

    Afiş programını izlemek için tıklayınız

    Sanatçının yeni albümü, gençlik döneminde, TRT Radyosu'nda dinlediği eserlere, Kürtçe sözler yazarak yorumladığı11 şarkıdan oluşuyor. Bu şarkıların içinde Aşık Daimi ve Neşet Ertaş gibi ustaların eserleri de yer alıyor.

    Haco, "Bu albüm, 14-15 yaşlarında türk radyolarını açıp dinlemeye başladığımda bende iz bırakan, ve bu izleri günümüze kadar taşımama sebep olan şarkılardan oluşuyor. Albüm çalışmalarına başlamadan önce konuyla ilgili olarak kız kardeşime danıştım. Şarkıları kürtçeye çevirmesini istedim. Sözleri kürtçeye çevirdikten sonrada sıra yorumlamaya geçti. Elimden geldiğince en iyi şekilde yorumladığımı düşünüyorum. Bu albümü kolayca geçiştirmem mümkün değil. Çünkü benim hayatımın çok önemli bir kısmını müzik kariyerimin en anlamlı hallerini oluşturan bir çalışmanın ürünü" dedi.

    Hülya Avşar'la düeti hakkında "2 yıldır üzerine çalıştığım bir albüm.Ancak fikir çok eskiye dayanıyor.Arkadaşlarım kendi şarkılarından birşeyler yapmanı bekliyorduk dedi ancak tercihim bu yönde olmadı. Albümde Hülya Avşar'la yaptığım bir de düet bulunuyor. Kendisiyle 8-9 yıl önce bir araya gelmiştik. 2 kez de şov programına katılmıştım. Ne ağlarsın şarkısına düet yapmayı teklif ettiğimde hiç düşünmeden kabul etti" diyen Ciwan Haco'nun yeni albümü "Veger(Dönüş)" Sony Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow