hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Grup Munzur'a da dava

    Grup Munzura da dava
    expand

    20 yıldır muhalif sanat yapan gruplardan Grup Munzur'un da başı açılan soruşturma ve davalardan kurtulmuyor. 2008'de Kürtçe bir eseri seslendirdikleri için haklarında dava açılan ve 10 ay hapis cezası verilen grup üyeleri şimdi de "İbrahim Yoldaş" adlı şarkıları nedeniyle hakim karşısında.

    2010 yılında yapılan 10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin Hozat'taki programında sahne alan Grup Munzur hakkında, okudukları "İbrahim Yoldaş" adlı şarkıları nedeniyle dava açıldı. "Terör örgütü propagandası" yapmakla suçlanan grup üyelerinden Ercan Duman ve Özlem Gerçek, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın hakim karşısına çıkacak.

    Grup Munzur üyeleri davaya ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada, "Biz değil; türkülerimiz yargılanıyor! Sahte gözyaşlarıyla meclis kürsünden '12 Eylül'le hesaplaşıyoruz' aldatmacasıyla tüm toplum yanıltılmaya çalışılırken,  diğer taraftan ise türkülerimiz yargılanıyor. Halkının eşit ve özgür bir dünyada yaşaması için mücadele edenler 'terörist ve suçlu' değildir. Grup Munzur olarak sınırların ve sınıfların ortadan kalktığı bir dünya yaratma mücadelesinde türkülerimizi haykırmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow