hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa ve Anadolu popunun dev isimleri buluşacak

    Avrupa ve Anadolu popunun dev isimleri buluşacak
    expand

    Almanya'nın Düsseldorf kentinde 8 Aralık'ta düzenlenecek Türkayropa 2012 festivalinde Avrupa ve Anadolu pop müziği bir araya gelecek.

    Düsseldorf Esprit Arena'da düzenlenecek müzik festivalinde; Sezen Aksu'dan Sarah Connor'a, Funda Arar'dan Mustafa Sandal ve Kubat'a, Adel Tawil'e, pop keman dörtlüsü Aphrodite ve Vox Artis Philarmonic Orkestrası'na kadar Türk ve Avrupa popunun yıldızları dev bir geçit gerçekleştirecek.

    Türkayropa tarafından düzenlenen konserle Türk ve Avrupa pop müziğinin dev isimlerini 50 bin kişilik bir izleyici topluluğu önünde ilk kez bir araya gelecek.

    4 saat boyunca müzikleriyle Düsseldorf'taki Esprit Arena'yı ısıtacak Türk ve Avrupalı sanatçılar, en sevilen yapıtlarının yanı sıra son çalışmalarından örnekleri, dev bir arenada ve klasik müzik kadar pop müzikte de başarılı bir filarmoni orkestrası eşliğinde sunacaklar.

    Konserde Funda Arar hayranlarına Almanya'da sahneden seslenme olanağı bulacak.

    Avrupa pop müziğinin son dönemdeki dev isimlerinden Sarah Connor, Düsseldorf'ta başarılı kariyerinin köşe taşları olan parçaları seslendirecek. 15 milyondan fazla satan albümleri ve 2001 yılından beri ard arda topladığı ödüllerle yıllardır Avrupa pop müzik dünyasının merkezinde yer almayı başaran ünlü yorumcu, özgün ses tonuyla seyircilerinin karşısına çıkacak.

    Kubat, tasavvuf müziğinden elektronik popa kadar uzanan geniş repertuvarından örnekler aktarırken, Türkiye doğumlu ve Avrupa pop merkezlerinde son dönemde kendisinden çok sık söz ettiren Safiya, yeni yapıtlarını seslendirmek üzere sahneye çıkacak.

    Emir Yeşil aynı gecenin yıldızları arasında hayranlarıyla beraber olma gururunu yaşayacak.

    "Ich Ich"in öncüsü ve yorumcusu Adel Tawil, bir anda Alman gençlerinin gönlüne taht kurmasını sağlayan parçalarını ve yeni projelerini sunacak. Adel Tawil, kariyerini hazırlayan hit parçaların yanı sıra, yeni solo albümünden örnekler de verecek.

    Pop kemancı dört kadından oluşan Aphrodite grubu gecenin bir başka sürprizi olacak. Robbie Williams, Seal, Lionel Richie, Jose Carreras, Rolando Villazon gibi pop ve klasik müziğin milyonlara mal olmuş isimlerine eşlik eden dörtlü, sürprizleriyle sahnede olacak.

    Gecede, Vox Artis Philarmonic Orkestrası klasik ve pop müziğinde örnekler sunacak.

    Türkayropa 2012 müzik festivali için biletleri www.adtickt.de sitelerinden satın almak mümkün olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow