hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Omar Faruk Tekbilek D&R Live'da

    Omar Faruk Tekbilek  D&R Liveda
    expand

    D&R dünyaca ünlü sanatçıları konuk etmeye devam ediyor. D&R Live’ın bu haftaki konuğu Omar Faruk Tekbilek. Sanatçının “Aşkın Project” adlı son albümünü D&R Live etkinlikleri kapsamında dinleyicileri için imzalayacak.

    Omar Faruk Tekbilek, 18 Kasım Pazar günü saat 15:00’da Marmara Forum D&R’da ney ile canlı performans sergileyecek ve albümlerini imzalayacak.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekbilek’in Amerika’da biraraya getirdiği dev sanatçılar “Aşkın Project” de buluştular...

    Türk müziğimizin yurtdışındaki fahri elçisi Ömer Faruk Tekbilek, kendisi gibi yaşamını çok uzun süredir Amerika’da sürdüren yakın dostu bestekar Aşkın Şerbetçi ile birlikte müthiş bir projeye imza attılar.

    5 yıllık bir çalışmanın ardından 9 yeni beste ve 1 sürpriz düzenlemenin yer aldığı albümde 6 eser Aşkın Şerbetçi ve Burak Yorulmazlar’a, 3 eser de Aşkın Şerbetçi’ye ait, Tekbilek’le beraber projenin  fikir babas da olan Aşkın Şerbetçi, 13 yaşından beri kendisine müzik hayatında büyük destek veren ve ustası olan Ömer Faruk Tekbilek ile birlikte Amerika’da yaşayan ve dünyanın kendi dalında en iyi isimlerini bir araya getirerek bu projeyi hayata geçirdiler.

    "The Meeting of The Legends - Fantasy". ( Efsane’lerin Buluşması) adıyla müzikseverlerin beğenisine sunulan albümdeki her bir eser, dinleyenleri huzur verici, sakinleştirici, yer yer de heyecanlardırıcı bir dinletiyle Hollywood kalitesinde bir serüvene sürükleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu albümün en önemli özelliği, kariyerinde defalarca Emmy ve Grammy ödülllerini kazanmış, dünyanın birçok ülkesinde konserler vermiş ve kendi eserleriyle defalarca listelere girmiş birçok değerli ustanın birlikte yer almış olması.

    Albümde 6  Emmy ve Grammy ödüllü Brian Keane hem prodüktör olarak hem de gitarıyla yer alırken, sayısız Grammy ödülü sahibi bassist Eliot Wadopian, eşsiz ud tınılarıyla üstad Ara Dinkjian, kanun ve kemanda “I Love You” gibi ölümsüz bir esere imza atan Hasan Işakkut, perküsyon ve davulda birçok solo albüme sahip ve O.Faruk Tekbilek’in “Ensemble” grubunda da yer alan River Guerguerian, piyano ve akustik gitarda Christopher Rosser, bendir, darbuka ve bongo da Murat Tekbilek bu muhteşem eseri ortaya çıkaran diğer değerli sanatçılar.

    İlk 2 eser “Dreamy Eyes” ve “Crazy Heart” ile dinleyicileri hemen içine alan albümün en hoş sürprizi ise Earth,Wind & Fire grubunun unutulmaz eseri “Fanyasy” nin Türk müziği düzenlemesi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow