hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "50 CENT" CNN TÜRK'e konuştu

    50 CENT CNN TÜRKe konuştu
    expand

    Çıkardığı albümleri milyonlar satan Hip-Hop ve R&B dünyasının kralı "Curtis Jackson", bilinen adıyla "50 CENT", yeni çıkaracağı albümü ve kariyerinde yeni bir sayfa olan Profesyonel Boks Promotörlüğünü, CNN TÜRK, Los Angeles temsilcisi Barbaros Tapan'a özel olarak verdiği roportajda anlattı.

    Öncelikle seni yeni kariyerin olan  Profesyonel Boks Promotörlüğün için kutluyoruz , bu işe girmeye nasıl karar verdin?

    Öncelikle çok heyecanlı olduğumu söyleyebilirim, müzik kariyerimin dışında yeni bir platforma geçiş yaptım, boks sporu benim de gençlik yıllarımda amatör olarak ilgilendiğim bir spor dalı. Her zaman icin boksa büyük bir ilgi duydum ve bu sporun bir parçası olmam gerektiğinin kararına vardım. Profosyonel Boks Promotörlüğü lisansımı aldıkdan sonra bizi zirveye taşıyabilecek yetenekte olan boksörleri takibe başladık. Bu çalışmalarımızın sonucunda 2004 yılında Atina'daki Olimpiyatlarda Altın Madalyası bulunan ve şimdiye kadar oynamış olduğu her müsabakayı kazanmış "Yuriorkıs Gamboa" ile kontrat imzaladık. 8 Aralık'ta WBA Interim Süper Featherweight Dünya Şampiyonluğu macımız var. Bu maçı kazanıp profesyonel boks dünyasına iyi bir başlangıç yapmayı istiyoruz ve bundan sonra çok daha güzel organizasyonlar ile izleyicilere yenilikler sunmayı da arzuluyoruz.

    Senin Turkiye'de milyonlarca hayranın var ve yakında yeni bir albüm çıkarıyorsun. Ayrıca albüm öncesi piyasaya sürdüğün "My Life"da "Eminem" ve "Adam Levine" ile birlikte çalıştın. Bize bu projeden de bahseder misin?

    Yeni çıkacak albümün adı "Street King Importal" 26 Şubat'ta piyasaya çıkacak. Uzun süredir, Eminem ile beraber, üzerinde çalıştığımız bir proje idi. Bunun öncesinde ben ve Eminem, Adam Levine "My Life" single'ını piyasaya sürdük. iTunes ve müzik listelerinde bir numarayız, bu başarıyı da albüm ile devam ettirmeyi istiyoruz.

    Yakın bir zaman önce Türkiye'deydin. Hayranların seni tekrar Türkiye'ye gelmeni ve konser vermeni istiyorlar. Onlara buradan söyleyeceklerin neler?

    Evet yakında orada tekrar olacağım. Son gelişimde İstanbul'da harika zaman geçirdim. Öncelikle yeni albümün çıkmasını bekliyoruz, daha sonra dünya turuna çıkacağız. Ben kişisel olarak dünyanın her yerindeki hayranlarıma ulaşmayı seven bir sanatcıyım. Şampiyon boksörlerin bir sözü vardır; ringde hareket etmelisiniz ki sizi heryerden herkes görebilsin.

    Yaptığın müziklerde genellikle nelerden ilham alıyorsun?

    Genellikle başımdan geçmiş, daha önce yaşamış olduğum anılar, hayat tecrübelerim ilham kaynağı oluyor. Çocukluk yıllarım zor geçti, New York'ta çok zor bir mahallede büyüdüm. Annem beni çok genç yaşta dünyaya getirdi. Tecrübesizlik ve maddi olarak durumumuzun iyi olmaması nedeniyle hem o hem ben çoğu zaman yanlış şeyler yaptık. Ama hatalarımızdan ders almayı hep bildik. Müziğe olan genç yaşlardaki tutkum bana ilerleyen yıllarda doğru yolu gösterdi. Benim gibi zor bir hayattan gelen Eminem ve Dr. DRE ile yollarımızın kesişmesi hayatımın değişmesindeki ve bugünlere gelmemdeki en önemli şeyin başında gelir.

    Sana teşekkür ediyoruz ve hem müzik hem de boks kariyerinde başarılar diliyoruz.

    Ben de teşekkür ederim ve sizin aracılığınızla Türkiye'deki hayranlarıma sevgilerimi iletiyorum.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow