hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Supernova" buraya, yumruk havaya...

    Supernova buraya, yumruk havaya...
    expand
    KAYNAKHande Sönmez / Cnnturk.com

    Tribünler kadar kalabalık olmasa da oyun bittiğinde tribünler kadar büyük bir coşkuyla alkışlıyor oyuncuları seyirci. Çünkü 'Supernova' nam-ı diğer Beautiful Burnout beklentileri her oyunuyla bir çıta yukarı taşıyan DOT Tiyatrosu'nun belki de en iyi oyunu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyun, zenginliğin kalbine giden yolun karşı tarafın midesine indirilen yumruklardan, yani bokstan geçtiğini düşünen yetenekli bir grup gencin mücadelesini anlatıyor.

    Hem hayatta kalma, hem boks yapma, hem de boks yapanların içinden sıyrılma hikayesi. Boksun büyülü dünyasına girmek için hepsinin farklı 'yan sebepleri' olsa da ana sebepleri aynı aslında : çok kaba tabirle 'yırtmak' dertleri. Kimsenin karşı koyamayacağı kadar insancıl bir güdü. Hayatta kalmanın yolunun 'ayakta kalmaktan' geçtiği bir dünya var Beautiful Burnout'ta. Çok çalışmak, gözünü karartmak, cesur olmak... Ve tüm bunların yetmediği durumlar da var. Hem Supernova da (Beautiful Burnout) hem de hayatta...

    Supernova (Beautiful Burnout) aynı zamanda bir adanmışlık hikayesi. Sadece boksun kendilerine yettiği hayatlarını boks için hiç düşünmeden feda eden gençlerin mücadelesi.  Her taraf karanlıkken boks bir küçük ışık yakıyor hayatlarına ve o ışık tüm odaya yayılsın diye hepsinin derdi 'Hep karanlık, hep karanlık yeter artık' deme yöntemleri belki de bir nevi.

    1,5 senelik çok sıkı bir çalışma süreci geçirmiş her bir oyuncu. Ve her bir oyuncu gerçekten parmak ısırtan bir performans sergiliyor. Birini birinden ayırmak, ayırmayı düşünmek dahi zor. Emeklerinin fazlasıyla karşılık bulacağını ummayalım, herkese anlatalım ve emekleri karşılık bulsun diye düşündürtüyor izlerken. Pınar Töre, Tuğrul Tülek, Cemil Büyükdöğerli, Emre Yetim ve Hakan Kurtaş aynı oyundaki gibi gerçek bir yıldız. Koç Ünal Silvarsa ustalığını konuşturuyor. Berrak Kuş iyi olmakla birlikte sesi ve vurgusu konusunda biraz düşündürtüyor sadece.

    Beautiful Burnout'u DOT Tiyatrosu'nun Maçka G-Mall'daki yeni salonunda izlemek mümkün. Sezon ortası sahnelere gelen bu hareketi kaçırmayın.

    Detaylı bilgi için: info@go-dot.org
    www.go-dot.org

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow