hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Don Juan Ankara'da

    Don Juan Ankarada
    expand

    Mozart'ın, uvertürünü gösteriminden bir gece önce tamamladığı "Don Giovanni" operası 1 Şubat'ta Ankara'da prömiyer yapacak.

    Da Ponte'nin kaleme aldığı ve Mozart'ın bestelediği ve ilk temsili 1787 yılında yapılan ünlü opera eseri Don Giovanni bu kez Ankara'da izleyicilerle buluşuyor.

    İspanyol asilzadesi Don Juan’ın hayatını konu alan eseri sahneye koyan Yekta Kara bunun oyunla üçüncü hesaplaşması olduğunu belirterek Don Giovanni 1980 yılında Ankara'da sahnelendiğinde Donna Elvira rolünü üstlendiğini ve eserin dramatürglüğünü yaptığını, bundan 7 yıl sonra da İstanbul Devlet Opera ve Balesinde eseri sahneye koyduğunu söyledi.

    Yaşama ve ölüme kafa tutan kahraman

    Yekta Kara oyunun ana karakterini asla basit bir çapkın olarak görmediğini, onun aslında  inanılmaz cesur, asla boyun eğmeyen, herkese kafa tutan, hatta yaşama ve ölüme dahi kafa tutabilecek noktaya gelen gerçek bir kahraman olduğunu söylüyor.
    Karakteri bellki bir zaman ve mekana hapsetmek istemediğini belirten Kara eseri yepyeni bir yorumla sahneye koyduğunu belirtiyor.

    Kalabalık bir kadro
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1 Şubat'ta prömiyer yapacak eseri Yekta Kara sahneye koyuyor. Eserin orkestra şefliğini Winfried Müller ve Suny Muratov, koro şefliğini Alessandro Cedrone üstleniyor. Dekoru Christian Floeren, kostümleri Şanda Zıpçı, ışığı Fuat Gök'e ait eserde sahnede yaklaşık 60 kişilik bir ekip yer alıyor.
    Don Giovanni rolünü Eralp Kıyıcı ve Serkan Kocadere, Donna Anna rolünde Feryal Türkoğlu ve Seda Aracı, Don Ottavio rolünde Ayhan Uştuk, Senol Talınlı ve Murat Karahan, II. Commendatore rolünü Mithat Karakelle ve Özgür Savaş Gençtürk, Donna Elvira rolünü Esin Talınlı ve Mehlika Karadeniz, Leporello rolünü Sabri Karabudak ve Kemal Yaşar, Zerlina rolünü Görkem Ezgi Yıldırım ve Burcu Soysev, Masetto rolünü Cem Beran Sertkaya ve Berkant Coşkun üstleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow