hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kara kışa rağmen turneye devam

    Kara kışa rağmen turneye devam
    expand

    Devlet Tiyatroları (DT), Türkiye'nin büyük bölümündeki yoğun kar yağışına karşın turne programını aksatmadan sürdürüyor. DT, turneler kapsamında 11 bölgeden 24 oyunla izleyici karşısına çıkacak.

    DT'den yapılan açıklamaya göre, şubat ayından bu yana devam eden turneler kapsamında farklı oyunlar izleyici karşısına çıkıyor.

    Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT), Kerim Tinçurin'in yazdığı, Raşid Zagidullin'in yönettiği "Sönmüş Yıldızlar" adlı oyunla yarın Karabük'te, 16 Şubat'ta Bartın'da, 17 ve 18 Şubat'ta Zonguldak'ta sahne alacak.

    ADT, Ray Cooney'in kaleme aldığı, Ali Hürol'un yönettiği "Haydi Karına Koş" ile yarın ve 16 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta, 17 ve 18 Şubat'ta Gaziantep'te, Turan Oflazoğlu'nun yazıp Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Genç Osman" ile 16 ve 17 Şubat'ta Muğla'da seyirciyle buluşacak.

    Aristophanes'in yazdığı, Yücel Erten'in oyunlaştırıp yönetiği "Barış" adlı yapıt 17 ve 18 Şubat'ta Denizli'de, Faruk Erem'in "Bir Ceza Avukatının Anıları" adlı yapıtından Memet Baydur tarafından oyunlaştırılan "Elma Hırsızları" ise 21 ve 22 Şubat'ta Samsun'da, 24 ve 25 Şubat'ta Çorum'da sahnelenecek. Eserin yönetmenliğini Volkan Özgömeç üstleniyor.

    Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir" ise 24 ve 25 Şubat'ta Denizli turnesinde seyirci karşısına çıkacak.

    Erzurum Devlet Tiyatrosu, Eric Chapell'in yazdığı, Cengiz Toraman'ın yönettiği "Herkes (mi) Hırsız" adlı yapıtı yarın Ağrı'da, İzmir Devlet Tiyatrosu Pınar Yaygel ve Raşel Meseri'nin yazdığı, Fatih Kahraman'ın yönettiği "Edi'nin Annesi Nerede" adlı çocuk oyununu yarın ve 16 Şubat'ta Aydın'da sahneleyecek.

    Konya Devlet Tiyatrosu, Tomris Çetinel'in uyarlayıp yönettiği tasavvuf şiirleri dinletisi "Aşka Dair"i yarın Çankırı'da, 16 Şubat'ta Kastamonu'da, 18 Şubat'ta Osmancık'ta seyirciyle buluşturacak.

    Trabzon Devlet Tiyatrosu, Plinio Marcos'un yazdığı, Orhan Güner'in Türkçe'ye çevirdiği, Barış Erdenk'in yönettiği "Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular" adlı yapıtı yarın ve 16 Şubat'ta Elazığ'da, 17 ve 18 Şubat'ta Malatya'da, Dario Fo'nun yazdığı, Füsun Demirel'in Türkçeleştirdiği Mehmet Atay'ın yönettiği "Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü" isimli eseri ise 21 ve 22 Şubat'ta Rize'de izleyici karşısına çıkaracak.

    Antalya Devlet Tiyatrosu, Haldun Taner'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi"ni 22 ve 23 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta, 24 ve 25 Şubat'ta Gaziantep'te, Sivas Devlet Tiyatrosu, Erman Canatan'ın yazdığı, Abdullah Ceran'ın yönettiği "Batakhane Güzeli" isimli eseri yarın Samsun'da, 17 ve 18 Şubat'ta Çorum'da sahneleyecek.

    Bursa Devlet Tiyatrosu "Bu da Benim Karım" adlı yapıtla 21 Şubat'ta Sakarya'da, 22 Şubat'ta Bolu'da, 28 Şubat'ta Adıyaman'da, 24 ve 25 Şubat'ta Zonguldak'ta, Adana Devlet Tiyatrosu ise Orhan Kemal'in eserinden Günay Ertekin'in oyunlaştırdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Murtaza" adlı eseri 22 ve 23 Şubat'ta Elazığ'da, 24 ve 25 Şubat'ta Malatya'da temsil edecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow