hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MDOB, öğrencilere opera ve baleyi sevdirecek

    MDOB, öğrencilere opera ve baleyi sevdirecek
    expand

    Mersin'de öğrencilere opera ve baleyi sevdirmek için "Opera Zamanı" isimli müzikli gösteri sunuldu.


    Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), öğrencilere opera ve baleyi sevdirmek için "Opera Zamanı" isimli müzikli gösteri sundu.

    İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan sosyal sorumluluk projesi protokolü kapsamında hazırlanan eser, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için sahnelendi.

    Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin uzun soluklu bir hazırlık devresinden sonra sahneye konan "Opera Zamanı" isimli tek perdelik müzikli gösteride, opera ve bale eserlerinin tanıtımı yapıldı.

    İlköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere opera, bale ve çok sesli müzik hakkında bilgilerin verildiği oyunda, sanatın topluma ve bireye olan katkısı anlatıldı.

     Opera ve bale eserleri izlenirken uyulması gereken kuralların dile getirildiği oyun, öğrencileri bilgilendirirken eğlendirdi. MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim çağındaki çocukların toplumların geleceği olduğunu söyledi.

     Bu tür eğitim etkinlikleriyle çocukların sanatta daha donanımlı hale geleceğini belirten Şanal, "Sanatın bireye ve topluma katkısı ölçülemeyecek kadar önemlidir. Çocuklarımızı evrensel sanatla buluşturarak, onların eğitimine olumlu katkılar hedeflemekteyiz. Bu yüzden düzenlenen bu etkinliğin önümüzdeki günlerde de sürmesini arzuluyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow