hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rutkay Aziz, yıllar sonra tiyatro sahnesinde

    Rutkay Aziz, yıllar sonra tiyatro sahnesinde
    expand

    Usta oyuncu Rutkay Aziz, 10 yılı aşkın bir süredir uzak kaldığı tiyatroya; AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Adalet, Sizsiniz” oyunuyla döndü! Yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyan “Adalet, Sizsiniz”de; Rutkay Aziz, bir başka usta oyuncu Taner Barlas’la birlikte rol alıyor.

    Uzun bir aranın ardından yeniden tiyatro sahnesine çıkan Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın, Muhsin Ertuğrul hocalarının yazılarına “Perdeci” imzasını atmasından esinlenerek adını koydukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz”; Ümit Denizer tarafından kaleme alındı.

    23 Kasım 2012, Cuma akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen prömiyeriyle perdelerini açan oyun; henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

    Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor.

    M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlerle buluşuyor.

    Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor.

    Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.

    Prömiyerinin ardından, Aralık ayı boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde tiyatro severlerle buluşacak olan “Adalet, Sizsiniz” oyunlarına ait biletler, Biletix’ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow